Elon, we have touch down!

Μ αυτή την φράση, ανακοινώθηκε στον ίδιο τον κατασκευαστή του, η επιτυχής προσγείωση του πυραύλου spacex που μεταφέροντας ένα  falcon 9 στο διαθνή διαστημικό σταθμό, έγραψε ιστορία και άνοιξε το δρόμο για τη νέα εποχή των επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων. Τι σημαίνει αυτό; ότι ο πύραυλος αφού προσκολήθηκε στον διαστημικό σταθμό, συνέχισε το ταξίδι του προς τη γη, για να προσγειωθεί κάθετα, σε μια πλωτή εξέδρα κάπου στον ατλαντικό! Και γιατί αυτό είναι σημαντικό; μα, γιατί αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τότε ανοίγει ο δρόμος για να επιτελέσει το στόχο του ο πύραυλος spacex. Και ποιος είναι ο απώτερος στόχος του; να μπορέσουν οι άνθρωποι να ζήσουν σε άλλους πλανήτες! Wow!

alloi planites 2

Μετά λοιπόν, από αρκετές καθυστερήσεις και αναδιατάξεις, το spacex εκτοξεύτηκε με επιτυχία σήμερα το πρωί, γεμάτο φορτίο για το διεθνή διαστημικό σταθμό (iss)

alloi planites 1

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τον πύραυλο, που χρησιμοποιουν ιδιωτικές εταιρείς αλλά και κυβερνητικοί οργανισμοί, για να στέλνουν δορυφόρους στο διάστημα αλλά και εφόδια στον διεθνή διαστημκό σταθμό, παρακολούθησε το βίντεο που ακολουθεί.

Πηγη: ipop.gr