Το φινάλε του πρώτου γύρου έκρυβε για τη Νίκη το ευκολότερο “δίποντο” της φετινής σεζόν, αφού ο Ναύαρχος Βότσης είναι ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας και ουραγός στην βαθμολογία. Με τη νίκη αυτή η ομάδα της Λευκάδας στέφθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα, καθώς διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά το πέρας της 11ης αγωνιστικής. Η Νίκη με την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα στο Κλειστό της Μίκρας διεύρυνε και το σερί της, φτάνοντας έτσι τις 11 νίκες σε ισάριθμα ματς. Παράλληλα έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του στόχου της που δεν είναι άλλος από την πρωτιά στο φινάλε του “μαραθωνίου” που αυτόματα θα σημάνει την έναρξη του ταξιδιού προς την Α1 Κατηγορία.
Ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα κατά πως φαίνεται δεν έχει πάρει τα μυαλά των ανθρώπων της ομάδας και κυρίως των προπονητών, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις δυσκολίες της συνέχειας. Έτσι, ο προπονητής Νίκος Δουβίτσας και ο συνεργάτης του Θεοδόσης Βαφιάς, κρατούν χαμηλούς τόνους και τονίζουν στις αθλήτριες ότι μέχρι τώρα έχει γίνει η μισή δουλειά.
“Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει πολλά πράγματα” σχολίασε ο κόουτς της Δόξας, μιλώντας στο lefkadaweb.gr, υποστήριξε μάλιστα ότι “δεν έχει τελειώσει τίποτα” όσον αφορά την επίτευξη του στόχου, αφού απομένουν άλλες 11 αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ο Νίκος Δουβίτσας επισήμανε επίσης ότι “απαιτείται δουλειά και αφοσίωση στον στόχο μας, αν θέλουμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε”, δίνοντας το σύνθημα για την συνέχεια που κρύβει παιχνίδια “παγίδες”, τα οποία με την έλλειψη συγκέντρωσης μπορούν να γίνουν ακόμη δυσκολότερα.
Από την πλευρά του, ο Θεοδόσης Βαφιάς με μήνυμά του στο facebook, μοίρασε συγχαρητήρια για ότι έχουν καταφέρει οι αθλήτριες από τον Οκτώβριο έως τώρα και παράλληλα σημείωσε με νόημα ότι “το ταμείο θα γίνει στο τέλος του δεύτερου γύρου”, αποτρέποντας έτσι τα πρόωρα πανηγύρια που μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στην ομάδα της Νίκης, αλλά φυσικά και σε όποια ομάδα τραβήξει το μυαλό της από τον στόχο που έχει θέσει.