Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών άφησε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ. Στο πένθος βυθίστηκε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο μετά τον θάνατο του θρυλικού ποδοσφαιριστή.

Ο θρυλικός Φραντς Μπεκενμπάουερ έφυγε από τη ζωή τη το απόγευμα της Κυριακης (7/1) σε ηλικία 78 ετών. Ο “Κάιζερ” αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, έχοντας υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις καρδιάς, ενώ το 2019 έχασε εντελώς την όραση από το δεξί του μάτι.

Ο Μπεκενμπάουερ υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του γερμανικού ποδοσφαίρου. Με την εθνική Γερμανίας (Δυτική Γερμανία) κατέκτησε ένα Euro το 1972 και ένα Μουντιάλ το 1974.

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Μπεκενμπάουερ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μόναχο 1860, έγραψε ιστορία με την Μπάγερν Μονάχου, με την οποία πανηγύρισε τρία σερί κύπελλα πρωταθλητριών, ενώ είχε κατακτήσει δύο χρυσές μπάλες.

Με τη γερμανική ομάδα κατέκτησε ακόμα πέντε πρωταθλήματα. Μετά την αποχώρηση του από τη δράση, έγινε προπονητής και κάθισε στον πάγκο της εθνικής Γερμανίας, την οποία οδήγησε σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου και έναν τίτλο στο Μουντιάλ του 1990.

Υπήρξε ακόμα διοικητικό στέλεχος επί σειρά ετών στη Μπάγερν Μονάχου και τη γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Εκτός από τα όσα έκανε στο γήπεδο, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ άφησε εξαιρετικό έργο και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Δημιούργησε το «Ίδρυμα Φραντς Μπεκενμπάουερ» για να υποστηρίξει άτομα με αναπηρίες. Συμμετείχε επίσης στη δημιουργία της φιλανθρωπικής ομάδας ποδοσφαίρου του Άουγκσμπουργκ Datschiburger Kickers, η οποία στόχο έχει να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο σύζυγός μου και ο πατέρας μας, Φραντς Μπεκενμπάουερ, πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του χθες, Κυριακή, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Σας ζητάμε να μπορείτε να θρηνείτε σιωπηλά και να μην κάνετε ερωτήσεις», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας.

Η Γερμανία αποχαιρετά τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή της.Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ είχε αποσυρθεί από τα κοινά εδώ και πολύ καιρό.

Ο θάνατος του γιου του Στέφαν (46) το 2015 και οι φήμες για διαφθορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 τον επηρέασαν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας «Bild».