Ο συντοπίτης μας, οδηγός φορτηγού από το Μαραντοχώρι, Σπύρος Ζαμπέλης, που επέβαινε με το φορτηγό του στο “Norman Atlantic”, είναι καλά στην υγεία του και αυτή τη στιγμή βρίσκεται ανάμεσα στους 185 συνολικά διασωθέντες που μεταφέρθηκαν από το φλεγόμενο πλοίο, στο πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού “San Giorgio”.

Παρά την ενημέρωση που είχαν οι 185 διασωθείς ότι το ελικοπτεροφόρο πλοίο  “San Giorgio” επρόκειτο σήμερα να καταπλεύσει στο Μπρίντιζι, το πλοίο μαζί με τους διασωθέντες πλέει ακόμη κοντά στο “Norman Atlantic”, για να ερευνήσει και αν εντοπίσει να περισυλλέξει κάποιους εκ των αγνοουμένων.

Ο Λευκαδίτης Σπύρος Ζαμπέλης, δεν έχει ακόμη πατήσει το πόδι του στην στεριά, αλλά έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά του και έχει διαβεβαιώσει ότι είναι καλά. Στάθηκε τυχερός γιατί είχε καμπίνα στο “Norman Atlantic” και έτσι δεν χρειάστηκε να κοιμηθεί μέσα στο φορτηγό του, το οποίο βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου, από όπου και ξεκίνησε η φωτιά.

Το εν λόγω φορτηγό έκανε το πρώτο του ταξίδι στα χέρια του συντοπίτη μας, ο οποίος λίγο πριν ξεκινήσει από την Πάτρα με το “Norman Atlantic”, ανέβασε φωτογραφίες του φορτηγού του στο facebook, έξω από το πλοίο, αλλά και στο γκαράζ. Ο ίδιος, χωρίς να γνωρίζει για την τραγωδία που θα ακολουθούσε μετά από μερικές ώρες, συνόδευσε τις φωτογραφίες του με ευχές για Χρόνια Πολλά προς τους φίλους τους.

Ευχόμαστε να τελειώσει σύντομα η ταλαιπωρία του συντοπίτη μας αλλά και των υπόλοιπων διασωθέντων και να φτάσει γρήγορα κοντά στην οικογένειά του. 

* Στις φωτογραφίες, το φορτηγό του Σπύρου Ζαμπέλη λίγο πριν επιβιβαστεί στο  “Norman Atlantic” (αριστερά) και παρκαρισμένο στο γκαράζ του πλοίου (δεξιά)