Για τους φίλους της Δόξας ο Άγιος Βασίλης έφτασε πρόωρα φέρνοντας μια σπουδαία μεταγραφή, που αν δεν είναι η σημαντικότερη στην ιστορία της Α2, σίγουρα συγκαταλέγεται στις σπουδαιότερες που έχουν γίνει από ομάδες της κατηγορίας. Οι διοικούντες την ομάδα της Λευκάδας ήρθαν σε συμφωνία με τον Αλέξη Κυρίτση, ο οποίος είπε το “ναι” στην δελεαστική πρόταση που του έγινε.
Η προσπάθεια των ανθρώπων της Δόξας για να αυξήσουν τις πιθανότητες επίτευξης του στόχου που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α1, ήταν και η αιτία που οι δύο πλευρές βρέθηκαν και πάλι κοντά. Η καλοκαιρινή επαφή μεταξύ Δόξας και Κυρίτση δεν απέδωσε -τότε- το επιθυμητό αποτέλεσμα για το σωματείο του νησιού, η νέα προσέγγιση όμως, προκάλεσε το μεγάλο μεταγραφικό “μπαμ”. Με την κίνηση αυτή η Δόξα ισχυροποιεί την περιφερειακή της γραμμή και βάζει ένα πολύ δυνατό “όπλο” στην φαρέτρα του Βαγγέλη Ζιάγκου, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, που με την επανέναρξή του κρύβει πολλά δύσκολα ματς.
Ο Αλέξης Κυρίτσης γνωρίζει ότι στην Δόξα περιμένουν πολλά από αυτόν. Όσοι παρακολουθούν την πορεία του αναφέρουν ότι ένας αθλητής με τον δικό του επαγγελματισμό, μπορεί εύκολα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του στόχου που έχει η νέα του ομάδα. Πρόκειται για παίκτη με ικανότητα στο σκοράρισμα, παίκτη που έχει παραστάσεις, που ξέρει καλά πως να γίνει ουσιαστικός για την ομάδα του.
Ο 32χρονος σούτινγκ γκαρντ με την μεγάλη εμπειρία και το πλούσιο ταλέντο, έχει αγωνιστεί με τις εξής ομάδες: Παπάγου, Άρης, Μαρούσι, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Καβάλα, Ηλυσιακός, Παναθηναϊκός, Ίκαρος Καλλιθέας και Πανιώνιος. Όσοι έχουν πληροφορηθεί την σπουδαία αυτή μεταγραφή, κάνουν λόγο για μια κίνηση που μπορεί να αλλάξει την πορεία της Δόξας στο πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη. Εν ολίγοις, αποτελεί “άσο” από το μανίκι, που την βάζει γερά στο κόλπο της ανόδου.