Έκανε κάτι που δεν συνηθίζει. Μετά την λήξη του αγώνα εισήλθε στα αποδυτήρια για να μιλήσει στους παίκτες. Όχι για να τους πει συγχαρητήρια για τη νίκη, αλλά για να τους τα… ψάλλει για όλα εκείνα που δεν έκαναν την ώρα του αγώνα και κυρίως στο τελευταίο κρίσιμο πεντάλεπτο. Ο Γιώργος Ζαφειρούδης μίλησε μετά το ματς της Δόξας με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη στο lefkadaweb.gr και ανέφερε πολλές από τις εκφράσεις που άκουσαν και οι αθλητές του στα αποδυτήρια.
Παίξαμε με μια ομάδα που σαφώς είναι χειρότερη από εμάς. Όμως, για μια ακόμα φορά πήραμε “μηδέν” σε κομμάτια διάθεσης. Βέβαια η ποιότητά μας είναι καλύτερη και γι’ αυτό δύο-τρεις φορές βρεθήκαμε να έχουμε μεγάλες διαφορές στο σκορ” σημείωσε ο κόουτς της Δόξας και συνέχισε: “Δεν κάναμε πράγματα που είναι αυτονόητα και έτσι στο τέλος κερδίσαμε κατά τύχη. Στο διάστημα που ήμασταν αγωνιστικοί, σε πράγματα που έχουν να κάνουν με απλή σκέψη και χωρίς τακτικές, φτιάχναμε διαφορές. Όταν χάναμε την σκέψη μας, ο αντίπαλος που ήθελε να παίξει περισσότερο, μας έφτανε. Στο τέλος κερδίσαμε με ένα τρίποντο που δεν μπαίνει ποτέ, αλλά μπήκε”. Ερωτηθείς ο Γιώργος Ζαφειρούδης για το που αποδίδει την έλλειψη διάθεσης, υπογράμμισε: “Εγώ είμαι προπονητής μπάσκετ. Μετά την λήξη μπήκα στα αποδυτήρια, ενώ δεν κάνω κάτι τέτοιο μετά από ματς, και μίλησα στους παίκτες για να ξέρουν τι γίνεται. Ασχολούμαι με το μπάσκετ και αυτά είναι πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με το άθλημα. Είναι κρίμα γι’ αυτούς. Εγώ στην πορεία του πρωταθλήματος θα βρω πέντε παιδιά που θα μπορούν να κάνουν την δουλειά όπως την θέλω εγώ”. Στην ερώτηση “κρατάτε κάτι θετικό από το παιχνίδι της ομάδας, υπάρχει κάτι που σας άφησε ικανοποιημένο;”, τόνισε: “Δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος, διότι η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Μπορεί να υπάρχει η πίεση του Ιβανοφείου που ακόμα και χωρίς κόσμο είναι ένα γήπεδο που πιέζει, αλλά σε καμία περίπτωση μια ομάδα με επαγγελματίες δεν μπορεί να παρουσιάζει αυτό το πρόσωπο. Κρατάω μόνο την νίκη. Αυτό βέβαια δεν λέει και πολλά, διότι θα μπορούσαμε να είχαμε δύο ήττες, αφού σήμερα κερδίσαμε κατά τύχη, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε και δύο νίκες, καθώς με τον Αρκαδικό χάσαμε κατά τύχη. Οπότε την Δευτέρα ξεκινάμε πάλι από το μηδέν”.
Ο προπονητής της λευκαδίτικης ομάδας ρωτήθηκε και για το πότε περιμένει την βελτίωση: “Δεν είναι θέμα βελτίωσης. Είναι θέμα απαίτησης να μπουν σε μια αγωνιστική σκέψη που την εκφράζω εγώ. Η ποιότητα και τι μπορεί να κάνει ο καθένας αγωνιστικά, δεν με ενδιαφέρει. Πρέπει να καταλάβουν ότι το μπάσκετ εδώ παίζεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Θα κερδίσει ο πιο δυνατός, όποιος έχει περισσότερη διάθεση, ο πιο αποφασιστικός. Έχουμε ποιοτική ομάδα, το ξέρω, το ξέρει όλη η Ελλάδα, αλλά η ποιότητα από μόνη της δεν κερδίζει”. Ολοκληρώνοντας την συνομιλία μας με τον Γιώργο Ζαφειρούδη, τον ρωτήσαμε το εξής: “Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, η ψυχολογία που είναι καλύτερη πλέον, μπορεί να αλλάξει τα στοιχεία που θέλετε;”. Η απάντηση του κόουτς είναι η ακόλουθη: “Δεν ξέρω τι θα συμβεί με τα παιδιά, σε μια τέτοια ομάδα όμως εγώ δεν στέκομαι στην ψυχολογία. Ψυχολογία έχει όποιος είναι έτοιμος. Αν δεν είσαι έτοιμος, ότι και να κάνεις…”