Η ασφάλεια στα λιμάνια και στα αεροδρόμια των Ιονίων Νήσων, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά και θέματα που αφορούν τη «βαριά βιομηχανία» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον Τουρισμό, απασχόλησαν τον Περιφερειάρχη, Γιάννη Τρεπεκλή, στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με αρμόδιους Υπουργούς, στο διάστημα 22-24 Απριλίου 2024.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ & ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συναντήθηκε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον οποίο έθεσε το κομβικό ζήτημα της ενίσχυσης της ασφάλειας στις πύλες εισόδου των Ιονίων Νήσων, δηλαδή σε αεροδρόμια και λιμάνια. Ο κος Τρεπεκλής επεσήμανε στον αρμόδιο Υπουργό – με αφορμή και τη σχετική συζήτηση στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο –  την επιβάρυνση που δέχονται τα Ιόνια Νησιά κατά την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού λόγω της συνεχώς αυξανόμενης εισροής επισκεπτών, με αποτέλεσμα ν’ αποτελεί αναγκαιότητα η ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Ο κος Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και θα υπάρξει ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στα νησιά του Ιονίου, ιδιαίτερα στα μεγαλύτερα εξ αυτών, όπως η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι θα επισκεφθεί το προσεχές διάστημα τα νησιά του Ιονίου, αρχής γενομένης από την Κέρκυρα, ενώ παράλληλα συζήτησε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και το θέμα της κατασκευής νέου σύγχρονου και ασφαλούς σωφρονιστικού καταστήματος στην Κέρκυρα, για το οποίο ο κος Τρεπεκλής επεσήμανε ότι η Περιφέρεια έχει στη διάθεσή της συγκεκριμένο χώρο στο βόρειο συγκρότημα του νησιού, ο οποίος πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις του Υπουργείου για την ανέγερση νέων φυλακών.

ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τεχνική συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και στελέχη του Υπουργείου, είχε στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής. Στην ατζέντα της συνάντησης με την αρμόδια Υπουργό, ο κος Τρεπεκλής έθεσε σειρά κοινών θεμάτων που απασχολούν τα Ιόνια Νησιά στον τομέα του Τουρισμού, πολλά εκ των οποίων αφορούν και τουριστικούς προορισμούς άλλων Περιφερειών, με τον κο Τρεπεκλή να έχει πλήρη επίγνωσή τους λόγω της ιδιότητάς του ως Υπεύθυνος Τουρισμού της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.).

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, δεσμεύτηκε για τη στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε ότι αφορά το νέο στρατηγικό σχεδιασμό για τον Τουρισμό.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, ζήτησε από την κα Κεφαλογιάννη να βρεθεί το συντομότερο δυνατό στην Κέρκυρα προκειμένου να συγκληθεί ευρεία σύσκεψη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους τουριστικούς φορείς, την Ένωση Ξενοδόχων, την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, όπως και εκπροσώπους των εργαζόμενων στον Τουρισμό, αίτημα το οποίο η Υπουργός Τουρισμού αποδέχτηκε.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, με την ιδιότητα και του Υπεύθυνου Τουρισμού της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), συμμετείχε στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, όπου τέθηκε το θέμα της μετάβασης των νησιών στην «πράσινη εποχή» και στην αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Ο κος Τρεπεκλής επεσήμανε ότι τα Ιόνια Νησιά χαρακτηρίζονται από ιδιαιτερότητες διαφορετικές απ’ αυτές των νησιών του Αιγαίου και για τον λόγο αυτό ζήτησε να πραγματοποιηθεί ειδική, θεματική, συνεδρίαση για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αίτημα το οποίο αποδέχτηκε ομόφωνα η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΙΓΙΣ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, έδωσε το «παρών» την Τετάρτη 24 Απριλίου, στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ», το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο Πρόγραμμα αναβάθμισης του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικών  υποδομών, όσο και σε επίπεδο επιχειρησιακής απόκρισης. Την εκδήλωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.