Στην κακή απόδοση των πρώτων 15 λεπτών απέδωσε την ήττα του Α.Ο. Παγκρατίου ο Ντίνος Καλαμπάκος.Δεν έχουμε πολύ μπασκετικό μυαλό. Οπότε τρέχουμε, πάμε ψηλά το σκορ, κάτι που σημαίνει ότι όποιος θέλει να μας κερδίσει πρέπει να βάλει πάνω από 80 πόντους” ανέφερε ο προπονητής της αθηναϊκής ομάδας μετά την λήξη του σαββατιάτικου αγώνα με την Δόξα και συνέχισε λέγοντας τα εξής: “Κάναμε λάθος στο ξεκίνημα του ματς και δεν το διαβάσαμε όπως θα έπρεπε. Μετά ήμασταν στο κυνήγι. Παρ’ όλα αυτά φτάσαμε στο καλάθι, ωστόσο κάποιες λεπτομέρειες, μας άφησαν και πάλι πίσω. Πρέπει να είμαστε στεναχωρημένοι όχι γιατί χάσαμε -άλλωστε όταν χάνεις από τέτοιους αντιπάλους με 16 πόντους, δεν είναι εύκολο να τους στραμπουλίξεις- αλλά από την παρουσία μας στο πρώτο 15λεπτο που επιτρέψαμε να φύγει το ματς τόσο ψηλά. Καλά την πληρώσαμε. Μας αδικεί το πρώτο 15λεπτο για την σκέψη που βάζουμε στο ματς. Αυτό ήταν έλλειψη μυαλού, ούτε προπόνησης, ούτε ικανότητας. Κάποιοι από τους δικούς μας παίκτες δεν προσεγγίζουν πνευματικά καλά το ματς”.
Ο Ντίνος Καλαμπάκος χαρακτήρισε “αντάρτικο” τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα του και σημείωσε: “Στο τρίτο δεκάλεπτο πίστεψα ότι θα κερδίζαμε. Δεν μπορούν εύκολα οι ομάδες να ακολουθήσουν στο ρυθμό που δίνουμε εμείς για 40 λεπτά. Το παιχνίδι μας είναι αντάρτικο και με αυτήν την ομάδα του Παγκρατίου, όταν θέλει 10 και 12 λεπτά να λήξει το ματς, δεν είσαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις, αν η διαφορά είναι γύρω στους 10 πόντους. Εμείς προσπαθούμε με την πολύ ταχύτητα να αναπληρώσουμε ότι άλλα κενά έχουμε”. Ο κόουτς του Παγκρατίου, που αντιμετώπισε δεύτερη φορά σε διάστημα 35 ημερών την ομάδα της Δόξας σε επίσημο ματς, κατέθεσε την άποψή του και για την αγωνιστική εικόνα του λευκαδίτικου σωματείου: “Η έλευση του Αποστολίδη, στον οποίο έχω μεγάλη εκτίμηση, βοήθησε την ομάδα αφού ξεμπλόκαρε τον Κυριακόπουλο. Είναι παίκτης ποιοτικός που θα πρέπει να παίζει σε άλλη κατηγορία. Απελευθέρωσε όλους τους άλλους και ο Κυριακόπουλος θα βοηθήσει και στο εκτελεστικό κομμάτι. Είναι μια νέα ομάδα και όσο δουλεύουν στην προπόνηση θα βρουν μια ισορροπία πολύ καλύτερη. Από την στιγμή που έβαλαν κουμανταδόρο, έναν μαέστρο στην ομάδα τους, η εικόνα τους είναι πολύ καλύτερη”.
Ο Ντίνος Καλαμπάκος ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του με ένα σύντομο σχόλιο για το απρόβλεπτο φετινό πρωτάθλημα της Α2: “Η λέξη που ταιριάζει είναι “χάος”. Προσπαθούμε να σώθουμε, αλλά με τα αποτελέσματα που έρχονται τίποτα δεν είναι εύκολο. Δεν ξέρεις από ποιον θα χάσεις και πότε θα χάσεις. Όποιος χαλαρώσει λίγο έφαγε την “πιστολιά” και τρέχει. Χάνεις από όποιον να είναι, όπου να είναι”.