** “ΠΣΣΣΣ μια διατησία”
Το βράδυ της Τρίτης, περίπου 17 ώρες πριν το ματς Τηλυκράτης – ΠΣ Πρέβεζα, γράφαμε τα εξής: “Με το “50-50” να είναι περισσότερο απαραίτητο από κάθε άλλη φορά, πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα και στο διαιτητικό τρίο που καλείται να αφήσει τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τους παίκτες δηλαδή, να διαμορφώσουν αυτοί τον τελικό νικητή”. Αμ δε που θα τους άφηναν. Ο θεός Άρης (Παληογιάννης) που συνδυάζει την τεχνική και την εξυπνάδα του και βάζει γκολ όποτε… γουστάρει, είδε την διαιτητική τριάδα να του παίρνει όλη την δόξα. Η παράλογη μανία του διαιτητή Ν. Ρούσσου -που αγαπάει να προκαλεί καβγάδες- όπως και των βοηθών του για να χαλάσουν το ματς, επέτρεψαν στους φίλους του Τηλυκράτη και όλους τους ουδέτερους που ήταν στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας να αναφωνήσουν την εξής φράση: “ΠΣΣΣΣ μια διαιτησία”.
— Καπνογόνα και μη διακοπή
Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα του ματς Τηλυκράτης – ΠΣ Πρέβεζα, τα δύο καπνογόνα που έπεσαν από τους φίλους του ΠΣ, “προσγειώθηκαν” στο ταρτάν του Σταδίου. Ο διαιτητής που ισχυρίστηκε ότι δεν είδε ποτέ τα φλεγόμενα αντικείμενα που ήταν επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα όσων βρίσκονταν στον χώρο, έκανε την σχετική αναφορά στο φύλλο αγώνα μετά από προτροπή του παρατηρητή. Εντύπωση μας κάνει το γεγονός ότι το ένα καπνογόνο που έφτασε σχεδόν κοντά στην μεγάλη περιοχή, δεν το είδε ούτε ο παρατηρητής κ. Τζίμας. Προφανώς αν η αναφορά στο φύλλο αγώνα έκανε λόγο για αντικείμενο που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, θα είχε και ο διαιτητής τις ανάλογες συνέπειες, αφού πλέον ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπει διακοπή αγώνα. Κάτι που δεν έγινε σε αυτό το ματς, άγνωστο για ποιο λόγο.
** Μόνο ένας γνωρίζει
Με… 108 έχει χρεωθεί τα τελευταία κρίσιμα ματς ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Π-Λ και πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος, Κώστας Τζίμας. Παρατηρητής στον αγώνα κατάταξης Τηλυκράτης-Παλλευκάδιος, παρατηρητής και στα τρία ματς των πλέι οφ που ακολούθησαν. Αλήθεια, κανείς από τους υπόλοιπους παράγοντες του 11μελους συμβουλίου της ΕΠΣ Π-Λ δεν γνωρίζει τα καθήκοντα του παρατηρητή; Η παράταξη που κέρδισε τις εκλογές πριν από περίπου δύο χρόνια, έχει άλλα έξι μέλη σε αυτό το Δ.Σ. Ποιος ο λόγος της παρουσίας του κ. Τζίμα σε όλα τα ματς; Ναι, είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Ο Θανάσης Καββαδάς, ο Τάκης Μαυροκέφαλος (επίσης μέλος της Επιτροπής πρωταθλήματος), ο Στυλιανός Ντίνος που εκπροσωπεί την περιοχή της Αιτ/νίας, δεν θα μπορούσαν να οριστούν σε κάποιο από αυτά τα ματς παρατηρητές; Κι αν δεν ξέρουν τα καθήκοντα του παρατηρητή αγώνα οι προαναφερόμενοι παράγοντες, δεν θα έπρεπε κάποιος μέσα σε αυτά τα δύο έτη να τους είχε ενημερώσει σχετικά; Πολλά τα ερωτήματα, απαντήσεις όμως δεν πρόκειται να πάρουμε. Το πολύ πολύ να μας πουν και πάλι ότι εμείς… ξεσηκώνουμε τους φιλάθλους…
— “Κομμένοι” οι Λευκαδίτες
Σε ένα ακόμα καθοριστικό ματς με συμμετοχή μιας ομάδας της Λευκάδας και μιας της Πρέβεζας, η διαιτητική τριάδα απαρτίζονταν από μη Λευκαδίτες. Γιατί οι Λευκαδίτες Βαγγέλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Λάζαρης είναι “κομμένοι” από τέτοια ματς; Με εξαίρεση τον Κώστα Ποντίκη που παίζει στην Σούπερ Λίγκ, δεν θα μπορούσε ένας από τους δύο Λευκαδίτες διαιτητές να ήταν στην θέση της κ. Σφονδύλη;
** Εύκολη δικαιολογία
Η πρόταση του Θανάση Καββαδά για διεξαγωγή των πλέι οφ με διαιτητές από άλλους Συνδέσμους δεν πέρασε. “Τα διαιτητικά έξοδα θα είναι υπέρογκα για τις ομάδες” ισχυρίστηκαν ορισμένοι, βρίσκοντας την εύκολη δικαιολογία για να αποφύγουν την πρόταση Καββαδά.
— Όλα τα στοιχεία στην ΚΕΔ
“Θα τον κυνηγήσουμε μέχρι εκεί που φτάνουν οι δυνατότητές μας” λένε στον Τηλυκράτη για τον διαιτητή Νίκο Ρούσσο. Στο προγραμματισμένο Δ.Σ. που ακολούθησε μετά το ματς, παράγοντας έθεσε και θέμα παραίτησής του αν δεν πάρει το θέμα της διαστάσεις που πρέπει. Ήδη οι διοικούντες τον Τηλυκράτη που δεν ζητάνε κάτι από το ματς που έχασε η ομάδα στο γήπεδο αναγνωρίζοντας την μέτρια αγωνιστική της εικόνα, συλλέγουν όλα τα στοιχεία (βίντεο και φωτογραφίες) για να τα προσκομίσουν στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, αλλά και να χρησιμοποιηθούν για την περίπτωση που κατατεθεί η σχετική ένσταση (θα το γνωρίζουμε το βράδυ της Παρασκευής).
** Εξοργίστηκε
Ακόμη και ο συνήθης ήρεμος και πράος Πάνος Πολίτης, εξοργίστηκε από τα λάθη της διαιτητικής τριάδας στον αγώνα Τηλυκράτης – ΠΣ Πρέβεζα και ξέσπασε απευθυνόμενος στον διαιτητή Ρούσσο: “Είσαι ντροπή για το ποδόσφαιρο” είπε ο προπονητής του Τηλυκράτη στον ρέφερι, ο οποίος σφύριξε για πέμπτη φορά φέτος το σωματείο της Λευκάδας. Είναι αλήθεια πάντως ότι στον Τηλυκράτη περιμέναν ορισμό του Ν. Ρούσσου στο ματς με τον ΠΣ (εξαιτίας και των εξαιρέσεων άλλων διαιτητών), σε καμία περίπτωση, όμως, δεν φαντάζονταν ότι θα έφτανε στο σημείο να αγνοήσει ένα τέτοιο πέναλτι (στον Βρεττό), για το οποίο ισχυρίστηκε ότι ο νεαρός παίκτης του Τηλυκράτη “πάτησε τα κορδόνια του”!!!
— “Γραφικοί”
Στο πρόσωπο του Νίκου Ρούσσου βρήκαν οι άνθρωποι του Παλλευκάδιου τον άνθρωπο εκείνο που τους δικαίωσε. “Εμάς έλεγαν γραφικούς για τα όσα λέγαμε για την διαιτησία, τώρα μπήκαν και άλλοι στον χόρο” λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου άνθρωποι του Παλλευκάδιου που φώναξαν κι αυτοί αρκετά για εις βάρος τους διαιτητικές αποφάσεις.
** Άλλα δεδομένα
Στην αρχή περίμεναν τον Παλλευκάδιο για να δώσουν απάντηση για όσα έγιναν στο περιβόητο ματς Παλλευκάδιος – Καναλάκι. Μετά υπολόγιζαν ότι θα βρουν μπροστά τους τον Τηλυκράτη και έκαναν όνειρα για ρεβάνς της ήττας με 7-1 της σεζόν 2004-05. Στο Καναλάκι όμως θα βρεθεί ο ΠΣ Πρέβεζα, σε ένα ματς που έχει άλλα δεδομένα, εντελώς διαφορετικά, από αυτά που θα είχε εκεί η παρουσία μιας εκ των δύο ομάδων της Λευκάδας. Τόσο αγωνιστικά, όσο και διαιτητικά…

– Μεταγωγή
Πολίτες της πόλης της Λευκάδας, άσχετοι με το ποδόσφαιρο, έψαχναν να μάθουν πληροφορίες για την μεταγωγή που έγινε το βράδυ της Τετάρτης από το Δημοτικό Στάδιο. Το ματς τελείωσε στις 18.50′ και ο διαιτητής αναχώρησε από το Στάδιο στις 20.45′!!! Η μεταφορά του έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης με δύο περιπολικά, αυτοκίνητο της ασφάλειας και δύο μοτοσικλέτες.