Βλέποντας το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής Γιώργος Δασκαλόπουλος στο ματς Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, αμέσως δημιουργήθηκαν οι σχετικοί συνειρμοί. Διαβάστε πως σχετίζεται το “πέτσινο” πέναλτι στο Περιστέρι, με ένα “πέτσινο” πέναλτι στην Νέα Σμύρνη και ποια η θέση του Τηλυκράτη στην όλη ιστορία.
13 Απριλίου 2008. Ο Τηλυκράτης που αγωνίζεται στην Δ’ Εθνική, υποδέχεται την Βολίδα Κέρκυρας. Διαιτητής ο Γιώργος Δασκαλόπουλος. Ο ρέφερι από την Κόρινθο, 11 ημέρες πριν είχε τοποθετηθεί στον κατάλογο των διαιτητών που ήταν υποψήφιοι για άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Παρατηρητής διαιτησίας σε εκείνο το ματς -και μέντορας του Δασκαλόπουλου σύμφωνα με ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής- ο Γιώργος Σπανέας. Ναι, ο γνωστός παλαίμαχος διαιτητής, τον οποίο θυμάται όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος για το «πέτσινο» πέναλτι που σφύριξε υπέρ του Παναθηναϊκού σε ματς στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, τον Φεβρουάριο του ‘96 (κάποιες ημέρες μετά είχε ζητήσει συγνώμη από τον Πανιώνιο για την απόφασή του).

Ο Γ. Σπανέας στην κορυφή της κερκίδας με το μαύρο μπουφάν

Ο Γ. Σπανέας στην κορυφή της κερκίδας με το μαύρο μπουφάν

Στο ρεπορτάζ των “Νέων της Λευκάδας” της 18 Απριλίου 2008 αναφέρονται και τα εξής: “Πριν την έναρξη του ματς Τηλυκράτης – Βολίδα, κάποια λεπτά της ώρας σπαταλήθηκαν για να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ενδοεπικοινωνίας μεταξύ του Δασκαλόπουλου και των βοηθών του (σ.σ. οι πρώτες δοκιμές του συστήματος για την μετέπειτα πορεία στα “σαλόνια”). Ο Δασκαλόπουλος βλέποντας τον αρχηγό του Τηλυκράτη, Γιάννη Γεωργάκη, να δίνει το λάβαρο του σωματείου στον αρχηγό της Βολίδας, ζήτησε κι αυτός λάβαρο της λευκαδίτικης ομάδας, η παράδοση του οποίου έγινε από τον γενικό αρχηγό Γιώργο Χαλικιά, κατά την διάρκεια του ημιχρόνου”.