Το Σούπερ Καπ έγινε, το Κύπελλο και τα πρωταθλήματα (Α’ και Β’ Κατηγορίας) αρχίζουν τις επόμενες ημέρες. Λίγο πριν το εναρκτήριο σφύριγμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλημάτων και γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πρέβεζας – Λευκάδας, Κώστας Τζίμας, μίλησε στο lefkadaweb.gr για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, σχολιάζει το κεφάλαιο διαιτησία που απασχολεί αρκετά τους παράγοντες, ενώ ξεκαθαρίζει και το θέμα με την παρουσία των γιατρών στα γήπεδα. Η συνέντευξη με τον πρόεδρο της Επιτροπής πρωταθλημάτων έχει ως εξής:
LWEB: Η νέα σεζόν βρίσκεται στο ξεκίνημά της. Τι να περιμένουμε;
Απ.: Από την αρχή που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια σκοπός μας είναι το fair play. Επίσης να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το πρωτάθλημα και να του δώσουμε μεγαλύτερη αίγλη, αλλά και να το θωρακίσουμε. Πέρυσι προλάβαμε να κάνουμε μόνο τα πλέι αουτ. Φέτος κάναμε πράξη όλα όσα είχαμε πει για τους γιατρούς, ήδη υπάρχει η διάταξη για τα γήπεδα με χόρτο, ενώ θεσπίσαμε και τα πλέι οφ, κάτι που θα κάνει ακόμη καλύτερο το πρωτάθλημα, από την στιγμή που σε αυτό θα αγωνίζονται φέτος τόσες ιστορικές ομάδες. Με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ όλες οι ομάδες θα έχουν ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Επίσης θέλω γι’ αυτό για το οποίο υπογράφω, το ποδόσφαιρο, να έχω ιδία άποψη. Γι’ αυτό βρίσκομαι κάθε μέρα στα γήπεδα. Κάποιοι το λοιδωρούν αυτό. Το προϊόν αυτό για το οποίο υπογράφω θέλω να το βλέπω και επιθυμώ κάθε χρόνο να το κάνω καλύτερο. Θα σας αναφέρω, κάτι που τόνισα και σε προηγούμενη συνέντευξη σε εσάς, ότι δεν θα φύγω απαρατήρητος. Τα σωματεία θα με θυμούνται είτε θετικά, είτε αρνητικά.
LWEB: Στο φετινό πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος πολλά ιστορικά σωματεία. Επειδή το διαιτητικό κομμάτι είναι ένα θέμα που “καίει” παράγοντες φοβάστε μήπως υπάρξουν προβλήματα με την διαιτησία;
Απ.: Πιστεύω ότι η παρουσία του κ. Φίτσα, η παρουσία η δική μας στα γήπεδα, θα προασπίσουν το πρωτάθλημα. Οι διαιτητές θα μας βλέπουν κάθε μέρα μπροστά τους, άρα δεν θα μπορούν να μην σεβαστούν το ποδόσφαιρο. Θα σέβονται πρώτα το ποδόσφαιρο, μετά τους εαυτούς τους, τα σωματεία και μετά εμάς. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους. Είμαστε ικανοί παράγοντες και δεν θα μπούμε σε τέτοιες διαδικασίες. Έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Φίτσα, ο οποίος πιστεύουμε ότι θα βγάλει εις πέρας και πολύ καλά το έργο που έχει αναλάβει.
LWEB: Το σύστημα με τους γιατρούς πως θα λειτουργήσει; Τα έξοδα θα βαρύνουν τις ομάδες.
Απ. : Η ευθύνη ανήκει στα σωματεία. Από πέρυσι όπως γνωρίζετε μειώσαμε τα εξοδολόγια των διαιτητών, ώστε να επιτρέψουμε στις ομάδες να καλύψουν το κόστος των γιατρών. Κάθε σωματείο θα κάνει την συμφωνία του με τον γιατρό.
LWEB: Σύμφωνα με την προκήρυξη, αν ο γιατρός δεν είναι στην ώρα του στο γήπεδο θα υπάρχει μηδενισμός της ομάδας. Φοβάστε μήπως η αυστηρότητα προκαλέσει άλλα προβλήματα;
Απ. : Χωρίς γιατρό δεν θα ξεκινάει αγώνας. Αν όμως συντρέχουν άλλοι λόγοι που θα αναγκάσουν τον γιατρό να λείψει, τότε τα σωματεία θα πρέπει να προσκομίσουν τα στοιχεία στην αρμόδια επιτροπή ώστε να παρθεί η τελική απόφαση. Παρατράγουδα δεν θα υπάρξουν. Επαναλαμβάνω, χωρίς γιατρό δεν θα αρχίζει ο αγώνας. Όποιος διαιτητής προχωρήσει στην έναρξη αγώνα χωρίς την παρουσία γιατρού, τότε θα τιμωρηθεί ο διαιτητής. Αν υπάρξει κάποιο έκτακτο γεγονός η τύχη του ματς θα καθοριστεί από την αρμόδια επιτροπή.