Μόνο όσοι διαθέτουν αθλητική ταυτότητα θα εισέρχονται πλέον στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου. Η ανακοίνωση που βρίσκεται στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Σταδίου (σύντομα θα τοιχοκολληθεί και στις άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις), ενημερώνει όσους αθλούνται στο Στάδιο της πόλης, να προσκομίσουν τα σχετικά για την έκδοση αθλητικής ταυτότητας, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος. Το κείμενο που γνωστοποιεί το γεγονός στους ανθρώπους των σωματείων, αλλά και σε όσους χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, είναι το ακόλουθο:
“Παρακαλούμε όσες ομάδες ή όσους πολίτες θέλουν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Λευκάδας, να υποβάλλουν αίτηση έκδοσης ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.
Μαζί με την αίτηση θα καταθέτουν και υπεύθυνη δήλωση ότι είναι απολύτως υγιείς και ότι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη τυχόν συμβάντων κατά την προπόνησή τους. Για τα μέλη των συλλόγων αυτοί να προσκομίσουν την κατάσταση υγείας των αθλητών τους, ενώ για τα ανήλικα άτομα που δεν ανήκουν σε σωματεία των ευθύνη αναλαμβάνουν οι γονείς και οι κηδεμόνες τους. Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσκομίσει και ιατρική βεβαίωση ότι είναι υγιής και μπορεί να αθλείται.
Η έκδοση αθλητικής ταυτότητας είναι υποχρεωτική (ΦΕΚ 1362), προκειμένου να εισέρχονται οι ενδιαφερόμενοι στον αγωνιστικό χώρο.
Τα σχετικά έντυπα θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα προμηθεύονται από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, κι όπου αυτό δεν είναι δυνατό από τον Δήμο Λευκάδας.
Η προμήθεια των εγγράφων αυτών θα αρχίσει από την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου. Κανείς δεν θα εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ”.