Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ματς στο γήπεδο Σφακιωτών. Ο γηπεδούχος ΠΑΣ που στήριξε πολλά στην άμυνά του, κατάφερε να πάρει δύο φορές το προβάδισμα, ενώ ο Τηλυκράτης που κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 2-2 λίγο πριν το φινάλε, δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για να πάρει αυτός “κεφάλι” στο σκορ, με αποτέλεσμα στο τέλος να επιδοθεί στο… κυνήγι των Σφακιωτών. “Χωρίς να παίξουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο, προσπαθήσαμε και είχαμε τις ευκαιρίες” δήλωσε στο lefkadaweb.gr ο Θωμάς Λιόλιος και τόνισε: “Πέσαμε στην παγίδα τους. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με αντιποδόσφαιρο να κρατήσουν το σκορ, ενώ εμείς είτε επειδή ήμασταν απρόσεκτοι, είτε επειδή είχαμε το μυαλό μας αλλού, δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες”. Στον ΠΑΣ το κλίμα κάθε άλλο παρά πανηγυρικό ήταν και δεν υπήρχε όρεξη για πολλά λόγια, αφού η ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, τους ψαλίδισε τις πολλές ελπίδες που είχαν (βάσει της εξέλιξης του αγώνα) για το “τρίποντο”. Οι προσπάθειες των Μακρυγιάννη και Α. Λούζι δεν βρήκαν στόχο στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι που μπήκαν δυνατά στο ματς, να “πληρώσουν” για την αστοχία τους στο 42′. Πιο συγκεκριμένα, ο Γαζής εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση μετά από εκτέλεση φάουλ του Κονιδάρη και πέτυχε το 1-0. Ο Τηλυκράτης κυνήγησε από τα πρώτα λεπτά του β’ μέρους την ισοφάριση, την οποία πέτυχε στο 55′ με κεφαλιά του Παπαδόπουλου (1-1). Μετά το 74′ (αποβολή Βουλγαρίδη), οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεσή τους για το 1-2, ωστόσο ο Δασκαλάκης φρόντισε με σουτ στο 84′ να πετύχει το 2-1 με γκολ που σημειώθηκε κόντρα στην ροή του αγώνα. Οι παίκτες του Τηλυκράτη δεν τα παράτησαν και δύο λεπτά πριν το φινάλε, με σκόρερ τον Καλογερή (κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Περιστέρη), πήραν τον ένα βαθμό της ισοπαλίας και έκοψαν τον δρόμο του ΠΑΣ προς την πρώτη νίκη. Για με το λεκτικό επεισόδιο που είχε ο Καλογερής με οπαδό της ομάδας, ο Θωμάς Λιόλιος ανέφερε τα εξής: “Η διοίκηση θα πρέπει να προστατέψει την ομάδα από τέτοια φαινόμενα. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν παίκτη να κάνει διάλογο με την κερκίδα”.
Διαιτητικό τρίο: Ζιώγας, Σίσκας, Σίσκος.
ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ (Δ. Κονιδάρης): Παππάς, Γεωργάκης (86′ λ.τ. Σταματίου), Πλαστουργός, Σ. Βακουφτσής, Καρύδης, Γ. Κτενάς, Δασκαλάκης, Βουλγαρίδης, Γαζής (61′ Βασιλάκης), Κονιδάρης, Ι. Βακουφτσής (35′ λ.τ. Κάλλιας).
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Θ. Λιόλιος): Σκιαδάς, Ρεκατσίνας (59′ Γ. Καταγής), Σ. Καταγής, Ρ. Λούζι, Α. Λούζι (69′ Βλάχος), Κτενάς, Βρεττός (87′ Η. Χαλκιόπουλος), Παπαδόπουλος, Περιστέρης, Μακρυγιάννης, Καλογερής.