Πρόκειται για τον τελευταίο παίκτη που εντάχθηκε στο ρόστερ της Δόξας. Ο Φίλιππος Συμεωνίδης που είδε τους διοικούντες την ομάδα να φτάνουν για δεύτερη φορά στην πόρτα του, είπε το “ναι” στην πρόταση που του έγινε για να έρθει στη Λευκάδα και λέει ότι “οι διοικούντες με κέρδισαν με την επιμονή τους”. Ο 34χρονος αθλητής μετά από πέντε σερί σεζόν στον Ικαρο Σερρών, αποφάσισε να βρεθεί δίπλα στους Γιώργο Ζαφειρούδη και Γιώργο Αναγνωστόπουλο, με τους οποίους συνεργάστηκε και κατά το παρελθόν. Στη λίστα των συλλόγων που έχει αγωνιστεί (ICBS, Πανελλήνιος, Ελευσίνα, ΚΑΟΔ Δράμας, ΜΕΝΤ, Μακεδονικός, Μαρούσι, Ηρακλής, Ολυμπιάδα Πατρών και Ίκαρος Σερρών) προστέθηκε πλέον και η Δόξα. Με την εμπειρία του, την οποία προσμέτρησαν πάρα πολύ οι διοικούντες και ο κόουτς, μπορεί να προσφέρει πολλά για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Η πρώτη συνέντευξη του Φίλιππου Συμεωνίδη ως παίκτη της Δόξας έχει ως εξής:

quotes
Οι διοικούντες μου είχαν εκφράσει και πέρυσι το ενδιαφέρον τους

LWEB: Άλλαξες περιβάλλον και είσαι σε μια ομάδα που έχει θέσει υψηλούς στόχους. Υπάρχει κάποια λεπτομέρεια που θα την χαρακτήριζες καθοριστική για να πάνε όλα καλά;
Απ.: Βρισκόμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας και θεωρώ πως είναι νωρίς να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στα στοιχεία εκείνα που θα καθορίσουν την πορεία μας. Σίγουρα, όμως, για την επίτευξη των στόχων μιας ομάδας, δεν μπορείς να εστιάσεις σε ένα ή δύο πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Αν ήταν μόνο μία δύο λεπτομέρειες θα τις έκαναν όλες οι ομάδες και θα πετύχαιναν. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Προέχει να ετοιμαστούμε κατάλληλα, να δουλέψουμε, να “δεθούμε”, να βρούμε τα πατήματά μας, να βρει ο ένας τον άλλο, να γίνουμε ομάδα και τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για το τι είμαστε σε θέση να πετύχουμε.
LWEB: Η ομοιογένεια είναι κάτι που θα επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ή πιστεύεις ότι θα σας πάρει καιρό;
Απ.: Ο βασικός κορμός της ομάδας έμεινε, ενώ δίπλα σε αυτούς έχουμε προστεθεί νέοι παίκτες με κοινές παραστάσεις. Π.χ. Εγώ ήμουν συμπαίκτης με τον Γιώργο τον Αναγνωστόπουλο, ενώ είχα και προπονητή τον Γιώργο τον Ζαφειρούδη. Βρισκόμαστε σιγά σιγά, άλλωστε με την επιστροφή του Βαγγέλη του Σκλάβου και του Γιάννη του Κυριακόπουλου είμαστε πλήρης και έτσι γίνεται πολύ καλύτερη προπόνηση, πολύ καλύτερη δουλειά. Πιστεύω ότι θα βγει κάτι καλό μέσα στο γήπεδο.

symeo 2
LWEB: Πόσο μέτρησε η προηγούμενη συνύπαρξή σου με τον κόουτς στο να έρθεις στην Δόξα;
Απ.: Μέτρησε πάρα πολύ μπορώ να πω. Βέβαια καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ο τρόπος που με προσέγγισαν οι παράγοντες της ομάδας. Ήταν ευγενικοί, πολύ ζεστοί απέναντί μου και ένιωσα την υποχρέωση να έρθω στην Δόξα. Πρέπει να πω ότι οι διοικούντες μου είχαν εκφράσει και πέρυσι το ενδιαφέρον τους, φέτος το έκαναν με περισσότερη επιμονή και αυτό μου άρεσε.
LWEB: Πες μου και δύο λόγια για το πρωτάθλημα με βάση τα μεταγραφικά κυρίως νέα που έχουν φτάσει στα αυτιά σου.
Απ.: Θεωρώ ότι θα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Η Α2 έχει καλές ομάδες, οι οποίες έχουν ενισχυθεί. Γι’ αυτό και εμείς εδώ προσπαθούμε να κάνουμε μια σωστή ομάδα, ώστε να πρωταγωνιστήσουμε και να πάρουμε το κομμάτι της πίτας που μας αναλογεί στην κατηγορία. Εικόνα των ομάδων σαφώς και δεν έχουμε. Βέβαια έχουμε δει κατά το παρελθόν σωματεία με καλούς παίκτες να μην έχουν καλή ομάδα και το ανάποδο. Να έχουν δηλαδή καλή ομάδα και να μην έχουν καλούς παίκτες. Ο χρόνος θα δείξει ποιοι θα είναι αυτοί που όντως θα πρωταγωνιστήσουν.