Ξεκινάμε με τα δεδομένα. Ο τελικός του Σούπερ Καπ, η κόντρα δηλαδή του πρωταθλητή με τον Κυπελλούχο της περασμένης σεζόν, πρόκειται να εγκαινιάσει τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο στην ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής επιθυμούν να μετατρέψουν το ματς σε γιορτή για το ποδόσφαιρο. Πάμε στο δεύτερο στάνταρ της υπόθεσης Σούπερ Καπ. Η φετινή κούπα, θα είναι η παρθενική αυτού του είδους για το Καναλάκι ή τον Τηλυκράτη, αφού το πρώτο Σούπερ Καπ πήγε στον Εθνικό Φιλιππιάδας. Περίπτωση… σνομπαρίσματος λοιπόν, δεν τίθεται, όσο κι αν τον συγκεκριμένο τίτλο θα τον θυμούνται ελάχιστοι σε κάποιους μήνες από τώρα.
Πάμε και σε αυτά που δεν μας είναι γνωστά. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι η εξέλιξη του τελικού πρόκειται να μας δείξει τι θα δούμε στην πορεία της σεζόν. Όποια κι αν είναι η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο το απόγευμα της Κυριακής, ποιος μπορεί να… υπογράψει ότι θα κατακτήσει κι άλλον ή κι άλλους τίτλους στο φινάλε της σεζόν; Τι ακόμη δεν μας είναι γνωστό; Η εικόνα των ομάδων. Τα φιλικά έχουν δώσει μια γεύση, άλλο όμως αυτά, κι άλλο ένας τελικός. Άλλη είναι η θέληση των παικτών σε ένα φιλικό προετοιμασίας και άλλη σε έναν τελικό.
Καναλάκι – Τηλυκράτης λοιπόν, στην πρώτη “μάχη” της σεζόν, που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (ώρα 17.00′) στο γήπεδο Θεσπρωτικού. Σε ένα γήπεδο που δεν έχει φιλοξενηθεί τελικός κατά το παρελθόν, σε μια περιοχή όπου η απόφαση της ΕΠΣ, προσφέρει την δυνατότητα παρακολούθησης μιας διαφορετικής “παράστασης”. Και επειδή παράσταση χωρίς κόσμο δεν νοείται, οι παράγοντες της ΕΠΣ ελπίζουν στην στήριξη του θεσμού από τον φίλαθλο κόσμο της ευρύτερης περιοχής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.