ΠΑΡΙΣΙ. Για ξεκαθάρισμα λογαριασμών απίστευτης βιαιότητας κάνουν λόγο Γάλλοι αναλυτές, σχολιάζοντας το περιεχόμενο του αποκαλυπτικού βιβλίου της Βαλερί Τριρβελέρ, πρώην συντρόφου του προέδρου Ολάντ, που έσπασε ήδη κάθε ρεκόρ πωλήσεων στην ιστοσελίδα της γαλλικής Amazon.

Τα νέα αποσπάσματα του βιβλίου «Ευχαριστώ για τη στιγμή» αποτελούν πολιτική και επικοινωνιακή «θανατική καταδίκη» για τον πρόεδρο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το περιοδικό Le Point. Ολάντ: «Καταστράφηκα»

Μέσα από τις διηγήσεις της κ. Τριρβελέρ, ο Φρανσουά Ολάντ εμφανίζεται αλλοτριωμένος και αποκομμένος από την πραγματικότητα. Στις προσωπικές του σχέσεις, ο Ολάντ είναι αλλοπρόσαλλος, βομβαρδίζοντας την Τριρβελέρ με μηνύματα SMS, παρότι έχουν χωρίσει ήδη μήνες. Την ημέρα της επετείου της απόβασης στη Νορμανδία, ο Ολάντ στέλνει 27 SMS στην Τριρβελέρ. Σε ιδιωτική συζήτηση του ζεύγους, ο Ολάντ μιλά για τον υπουργό Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργό Λοράν Φαμπιούς: «Απέτυχε στη ζωή του γιατί δεν έγινε πρόεδρος». Η Τριρβελέρ διαφωνεί με τον σύντροφό της και υποστηρίζει ότι ο Φαμπιούς είναι ευτυχής με τη σύζυγό του, ενώ ρωτά τον Ολάντ: «Εσύ είσαι ευτυχισμένος;» – για να εισπράξει τη μονολεκτική απάντηση: «Όχι».

quotes
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μαθαίνοντας το περιεχόμενο του βιβλίου, ο Φρανσουά Ολάντ αναφώνησε: «Καταστράφηκα!».

Για τη Χίλαρι Κλίντον
Σε άλλο σημείο του πονήματος, η Τριρβελέρ διηγείται την περιφρόνηση, με την οποία ο Ολάντ αντιμετώπισε την απόφαση της Χίλαρι Κλίντον να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών. «Θα ήταν φαιδρό να είναι υποψήφια μετά το σύζυγό της». Η Τριρβελέρ, όμως, του υπενθυμίζει ότι αυτό ακριβώς έκανε και ο ίδιος, διαδεχόμενος την πρώην σύντροφό του Σεγκολέν Ρουαγιάλ ως υποψήφιος πρώτος γραμματέας των Σοσιαλιστών. «Ζει μέσα σε διαρκή άρνηση», σχολιάζει η Τριρβελέρ.

Σιγή ιχθύος επέλεξε να τηρήσει και χθες το Μέγαρο των Ηλυσίων γύρω από το περιεχόμενο του αποκαλυπτικού βιβλίου. Συνεργάτης του προέδρου Ολάντ ανέφερε, όμως, ότι η εικόνα του «συμπαθητικού» και «άκακου» προέδρου μπορεί να δεχθεί πλήγμα από το βιβλίο της Τριρβελέρ, καθώς και από αυτό της πρώην υπουργού Στέγασης και στελέχους των Γάλλων Πράσινων Σεσίλ Ντιφλό, που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Σεπτέμβριο.

Από τη μεριά της, η Βαλερί Τριρβελέρ επιμένει ότι στο βιβλίο της περιγράφει τον θαυμασμό που συνεχίζει να τρέφει για τον Ολάντ. Αίσθηση έχει, τέλος, προκαλέσει η απόφαση του εκδοτικού οίκου να τυπώσει αριθμό ρεκόρ για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα αντιτύπων του «Ευχαριστώ για τη στιγμή».

Πηγή: kathimerini.gr