Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή, 29 Αυγούστου η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας. Παρουσία της απερχόμενης Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής καθώς και της επερχόμενης Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της αίθουσας. Παρών και ο βουλευτής Λευκάδας κος Θ. Σολδάτος, ο Νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Πύραρχος Ιωάννης Ράπτης , Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας. Μετά την τελετή αγιασμού ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κος Βερύκιος μίλησε εν συντομία για τα σημαντικότερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την Λευκάδα στην Περιφέρεια και ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συνεργάτες που είχε την τιμή, όπως είπε, να συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα ζήτησε και δημόσια συγγνώμη από όσους δεν κατάφερε να συνεργαστεί όπως ήθελε ή πάνω στην ένταση της στιγμής ειπώθηκαν πράγματα που δεν έπρεπε. Ολοκληρώνοντας την σύντομη ομιλία ευχήθηκε καλή θητεία στην νέα Περιφερειακή Αρχή και στον Αντιπεριφερειάρχη κο Θεόδωρο Χαλικιά.

quotes
Πρόκειται για μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 175 τμ., χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό INTERREG και κόστισε 53.000 ευρώ.

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχηςμε την σειρά του ευχαρίστησε τον κο Βερύκιο για την λεπτομερή ενημέρωση και την πολύ καλή συνεργασία που είχαν τους τελευταίους μήνες μετά την εκλογές. Σχετικά με την νέα αίθουσα, η οποία παραχωρήθηκε από τον νέο Αντιπεριφερειάρχη στον Δήμο, ώστε να διεξάγονται εκεί τα Δημοτικά Συμβούλια, πρόκειται για μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 175 τμ., χρηματοδοτήθηκε όπως μας είπε ο κος Βερύκιος από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας  INTERREG

και κόστισε 53.000 Eυρώ. Η αίθουσα διαθέτει μεταφραστικό σύστημα, και θα δίνει την δυνατότητα και ξενόγλωσσων παρουσιάσεων, αφού θα έχει μηχανισμό αυτόματης  μετάφρασης σε τρεις γλώσσες, κάτι το οποίο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Λευκάδα.

Πηγή: “Τα Νέα της Λευκάδας”