Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι παραμένει στα 8 Ευρώ το εισιτήριο για το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ. Μια τιμή η οποία ήδη από πέρσι δεν δικαιολογούταν, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα.

Φέτος, αν εξαιρέσουμε τους επισήμους, ομιλητές και γενικότερα τους ανθρώπους οι οποίοι και λόγω εμπλοκής τους δεν μπορούσαν να απουσιάζουν από τις εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου, διαπιστώνουμε μια γενικότερη αποχή του κόσμου από τα πολιτιστικά δρώμενα….

Λόγω της οικονομικής αλλά και της γενικότερης κατάστασης στην χώρα, θα περίμενε λοιπόν κανείς έστω και μια μικρή μείωση στο εισιτήριο, προκειμένου να προσελκύσει κόσμο. Ο κος Σπύρος Αρβανίτης στο μήνυμα του για το Φεστιβάλ Φολκλόρ αναφέρει πως το ζητούμενο είναι « το Φεστιβάλ να αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία αναζήτησης διεξόδων από το άλγος της καθημερινότητας αλλά και τρόπο εκτόνωσης των αρνητικών συναισθημάτων και σκέψεων που οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες» έχουν προκαλέσει.

Ας ελπίσουμε λοιπόν το φετινό Φεστιβάλ Φολκλόρ να δικαιολογεί την τιμή εισιτηρίου και ότι θα δούμε αν μη τι άλλο μια βελτιωμένη εκδοχή του Φεστιβάλ. Ο απολογισμός όπως πάντα θα γίνει με την λήξη του Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ.