Αποτέλεσε το πρόσωπο της αγωνιστικής στο φινάλε του πρώτου γύρου της Α’ Κατηγορίας, αφού με τα δύο γκολ του (στα οποία προστέθηκε και ένα του Χασακή) ο Αμβρακικός Βόνιτσας πήρε πολύτιμο “τρίποντο” στην έδρα του ΠΣ Πρέβεζα. Ο σκόρερ των δύο πρώτων γκολ του Αμβρακικού, Γρηγόρης Παππάς, συστήθηκε από τα πρώτα κιόλας ματς της σεζόν σε αντιπάλους, παράγοντες και φιλάθλους με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα κάθε επιθετικός. Με τα γκολ δηλαδή. Η σχέση του 25χρονου επιθετικού με τα αντίπαλα δίχτυα “ερωτική”. Αυτή η σχέση του είναι που έχει αναγκάσει τις ομάδες της πρώτης τετράδας του βαθμολογικού πίνακα να “σφάζονται” στην ποδιά του και να θέλουν να τον κάνουν δικό τους. Ο χαρισματικός σκόρερ της Βόνιτσας μίλησε στο lefkadaweb.gr για το ματς με τον ΠΣ Πρέβεζα, για την επιλογή του να παίξει στον Αμβρακικό, στον οποίο και δηλώνει αφοσιωμένος, αλλά και για τον θόρυβο που ακούγεται γύρω από το όνομά του στην μεταγραφική περίοδο που μόλις ξεκίνησε. Η συνέντευξη με τον Γρηγόρη Παππά έχει ως εξής:
Ερ. Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το ματς με τον ΠΣ Πρέβεζα; Σας πήραν αψήφιστα ή η δική σας πίστη για το αποτέλεσμα μέτρησε περισσότερο;
Απ. Όλη την εβδομάδα πριν το ματς δουλέψαμε σκληρά και βγάλαμε πολύ πάθος στο παιχνίδι μας γιατί θέλαμε πολύ τη νίκη. Δεν πιστεύω πως κερδίσαμε απλά γιατί μας υποτίμησε ο ΠΣ. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, κλείσαμε καλά τους χώρους και “χτυπήσαμε” στην κόντρα. Το γρήγορο γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στα παιδιά και αποδιοργάνωσε την αμυντική λειτουργία των αντιπάλων μας. Αυτό μας έδωσε χώρους και καταφέραμε να προηγηθούμε στο ημίχρονο με 3-0, αποτέλεσμα που ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσει στα δεύτερο 45λεπτο.
Ερ. Ο Αμβρακικός έχει μια δύσκολη σεζόν. Πιστεύεις ότι θα πετύχει τον στόχο της παραμονής;
Απ. Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Παρόλο που σταθήκαμε άτυχοι και χάσαμε κάποιους πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές στην αρχή της σεζόν (Φούρλης, Γεωργαλής) λόγω τραυματισμών, τόσο η εμπειρία του προπονητή μας Χρήστου Καράμπαλη, όσο και η ποιότητα του υλικού της ομάδας, θα μας οδηγήσουν στο να πετύχουμε το στόχο μας στο τέλος.
Ερ. Από τις άλλες ομάδες που έχεις αντιμετωπίσει ποια θεωρείς καλύτερη και γιατί σου έκανε εντύπωση;
Απ. Δυστυχώς λόγω των σπουδών μου στην Αμερική, αγωνίστηκα μόνο εναντίον δύο εκ των τεσσάρων ομάδων της κορυφής. Με τον ΠΣ Πρέβεζα και τον Παλλευκάδιο. Αν και ο ΠΣ Πρέβεζα έχει πάρα πολύ καλές μονάδες, θεωρώ ότι ο Παλλευκάδιος είναι πιο ομάδα και με περισσότερο βάθος. Γνωρίζω από τα περισσότερα παιδιά που είναι εκεί, ότι είναι μαζί χρόνια και παίκτες όπως ο Τρανουλίδης, ο Καταγής και ο Κοκόλης θεωρώ ότι είναι πολυτέλεια για την κατηγορία.
Ερ. Ποια η γνώμη σου για το πρωτάθλημα; Το θεωρείς ανταγωνιστικό; Από πλευράς ποιότητας πως το κρίνεις;
Απ. Αν και κατάγομαι από την Βόνιτσα, δεν είχα δει πολλά παιχνίδια του τοπικού πρωταθλήματος της περιοχής. Το γεγονός ότι 4-5 ομάδες είναι πολύ κοντά στην κορυφή, δείχνει τον ανταγωνισμό που υπάρχει. Νομίζω ότι υπάρχουν ομάδες και ποδοσφαιριστές που θα στεκόντουσαν άνετα σε παραπάνω κατηγορίες. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω πως οι περισσότερες ομάδες προσπαθούν να προάγουν τα δικά τους ταλέντα και αυτό είναι πολύ σημαντικό τόσο για την ΕΠΣ, αλλά γενικά και για το πρωτάθλημα.

pappas grhgor
Ερ. Για ποιο λόγο επέλεξες να συνεχίσεις την καριέρα σου στον Αμβρακικό; Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος για φέτος;
Απ. Ο λόγος που επέλεξα να φορέσω την φανέλα του Αμβρακικού είναι η προσωπική φιλία μου με τον Χρήστο Χασακή και η οικογενειακή σχέση που έχω με τον προπονητή της ομάδας Χρήστο Καράμπαλη. Το καλοκαίρι ο Αμβρακικός ήταν στον “αέρα” και ο Χασακής έκανε μια νέα προσπάθεια με ένα γκρουπ παλαίμαχων ποδοσφαιριστών να στήσουν μια ομάδα που να αποτελείται από ταλέντα της περιοχής. Ο Χρήστος Χασακής είναι παράλληλα και προπονητής των Ακαδημιών εδώ και τρία χρόνια και ήταν αυτός που ανέβασε πάνω από 15 παιδιά στην πρώτη ομάδα και αυτή την στιγμή κάποια από αυτά τα παιδιά αγωνίζονται βασικοί. Αυτός είναι και ο προσωπικός μου στόχος, να στηρίξω αυτή την προσπάθεια και να βοηθήσω αυτά τα νέα παιδιά να κάνουν το βήμα παραπάνω. Είμαι βέβαιος πως η δουλειά που γίνεται από την διοίκηση και τον προπονητή θα αποφέρουν καρπούς και σύντομα η ομάδα θα φτάσει πολύ ψηλότερα.
Ερ. Για τον θόρυβο που ακούγεται γύρω από το όνομά σου και όλα όσα λέγονται για ενδιαφέρον ομάδων πως τα σχολιάζεις;
Απ. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή να ακούγεται το όνομά του σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται. Αυτή την στιγμή ανήκω στον Αμβρακικό και οφείλω να βοηθήσω την ομάδα και να είμαι συγκεντρωμένος στους στόχους της. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι ανοικτά, αλλά τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο αυτή την στιγμή τον έχει ο Αμβρακικός.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Γεννήθηκε στις 5-5-1989, έχει ύψος 1.82, αγωνίζεται στην επίθεση και είναι δεξιοπόδαρος. Έχει αγωνιστεί στην ομάδα Κ21 της Καλλιθέας όπου σημείωσε 22 γκολ σε 36 ματς (σε δύο σεζόν). Την σεζόν 2005-06 βρέθηκε στην δεύτερη ομάδα του Πανιωνίου, ακολούθησε ο Άγιαξ Ταύρου, ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2006-07 έπαιξε στην Κ21 του Πανιωνίου όπου ήταν και ο αρχηγός της ομάδας. Έχει αγωνιστεί επίσης στον Σαρωνικό Αίγινας (2007-08), στην Ερμιονίδα (2008-09), στον Φωστήρα (2009-10) και την τριετία 2010-13 στον Ηλυσιακό (τις τρεις τελευταίες σεζόν ήταν αρχηγός). Από τον Σεπτέμβριο αγωνίζεται στον Αμβρακικό. Επίσης έχει δκοιμαστεί στην δεύτερη ομάδα της Βαλένθια (σε ηλικία 17 ετών), στην τρίτη της Ρεάλ Μαδρίτης (σε ηλικία 18 ετών όταν στην συγκεκριμένη ομάδα ποροπονητής ήταν ο Αβραάμ Γκαρσία και τεχνικός διευθυντής ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ), αλλά και στην Κυπελλούχο Ουγγαρίας (KTE) το 2012. Τέλος, είναι διεθνής με όλες τις Εθνικές ομάδες έως και την Κ17.