Η ομάδα του Παγκρατίου άφησε πίσω το κακό πρόσωπο των φιλικών αναμετρήσεων και με παίκτες που έβλεπαν το καλάθι της Δόξας σαν… βαρέλι, έφυγε από την Λευκάδα με την πρόκριση στις αποσκευές της. Μετά το τέλος του ματς, ο προπονητής του αθηναϊκού συλλόγου, Ντίνος Καλαμπάκος, κατέθεσε στο lefkadaweb.gr τις απόψεις για το πρώτο επίσημο ματς Κυπέλλου, όσο και για το πρωτάθλημα της Α2 που θα αρχίσει στις 11 Οκτωβρίου.
“Γενικά η Δόξα είναι καλύτερη ομάδα, είναι πιο ποιοτική. Οι απουσίες των Χίμπερτ και Βαγενά πιστεύω ότι έπαιξαν το ρόλο τους. Εμείς δεν ερχόμασταν από καλά αποτελέσματα, έχουμε πολλά νέα παιδιά και προσπαθούμε να πετύχουμε το “δέσιμο”, αφού δεν έχουμε κανένα αυτοματισμό. Σήμερα (σ.σ. χθες Σάββατο) μπορώ να πω παίξαμε εξαιρετικά καλά, σε σχέση με αυτά που είχαμε δείξει στα φιλικά. Το Παγκράτι θα είναι μεταξύ των ομάδων που θα παλέψουν για την σωτηρία και θεωρώ ότι αυτή η νίκη θα κάνει την δουλειά μας όσον αφορά την παραμονή, πιο δύσκολη. Πρέπει να ισορροπήσουμε, να καταλάβουμε ποιοι είμαστε, που είμαστε και που πρέπει να φτάσουμε. Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας δύσκολο δρόμο” υπογράμμισε ο κόουτς της ομάδας του Παγκρατίου, ο οποίος αναφέρθηκε και στα στοιχεία εκείνα που έκριναν την αναμέτρηση: “Το ματς κρίθηκε στην ευστοχία μας, ήμασταν τρομερά εύστοχοι και ανεβάσαμε το σκορ ψηλά. Γενικά, θα έλεγα ότι προσπαθούμε να πιέσουμε γιατί δεν έχουμε ταλέντο στο 5 εναντίον 5, ενώ καταβάλουμε προσπάθεια να πάμε το σκορ όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν είμαστε τυχεροί κερδίζουμε, αν όχι χάνουμε. Έχουμε καλούς αθλητές και γι’ αυτό και πιέζουμε. Αυτό κάναμε και με την Δόξα. Ελπίζω η νίκη να μας κάνει καλό, ο φόβος μου βέβαια είναι ότι τέτοιες νίκες μπορεί να σου κάνουν κακό. Όταν κάνεις μια τόσο καλή νίκη, μπορεί να θες πολύ χρόνο για να ισορροπήσεις. Χρόνος δεν υπάρχει, αφού σε λίγο ξεκινάει το πρωτάθλημα. Θα ήταν καλύτερα αν χάναμε με καμιά 20αριά πόντους, καθώς τώρα θα νομίζουμε ότι θα είμαστε κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είμαστε”.
Ο Ντίνος Καλαμπάκος μίλησε και για το πρωτάθλημα της Α2: “Το φετινό πρωτάθλημα νομίζω ότι θα είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών. Βρέθηκαν ομάδες που έριξαν χρήματα σε εποχή κρίσης, η καθεμία για τους δικούς της λόγους. Θεωρώ ότι θα δούμε ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Στην πρώτη θα είναι οι πέντε ομάδες της κορυφής (Καβάλα, Δόξα, Αρκαδικός, Εθνικός και Ψυχικό), μετά θα είναι τρεις-τέσσερις που δεν θα κινδυνεύσουν όπως είναι ο ΟΦΗ που θεωρώ ότι είναι καλή ομάδα και μένουν πέντε ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή. Εμείς θεωρώ ότι θα βρισκόμαστε στο τελευταίο γκρουπ”.