Αν η νίκη του Απόλλων (Α.Ο. Σύβρου-Δόξα Βασιλικής) επί του Καναλακίου στο Κύπελλο ήταν μία φορά έκπληξη, η ισοπαλία στην έδρα της κατόχου του περυσινού τίτλου της Α’ Κατηγορίας, συνιστά δύο φορές έκπληξη. Ένας “ατρόμητος” Απόλλων αιφνιδίασε για δεύτερη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας το Καναλάκι και κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στην πρεμιέρα της νέας σεζόν.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτεροι κυκλοφορία μπάλας και πίεσαν αρκετά στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης χωρίς ωστόσο να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι στο ίδιο διάστημα περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, γεγονός που δεν τους επέτρεψε να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Το Καναλάκι πήρε το προβάδισμα στο 42′ (1-0 με πλασέ του Γκόλια) που έμεινε έως και το 45′. Οι δύο αλλαγές του Τάκη Μεϊντάνη στο 55′ σε συνδυασμό με τις εσωτερικές αλλαγές που δυνάμωσαν το αριστερό άκρο της άμυνας (χώρο που είχε επιλέξει η γηπεδούχος ομάδα να εκδηλώνει τις περισσότερες επιθέσεις της), περιόρισαν κατά πολύ τις επισκέψεις του Καναλακίου στα καρέ του Γαβρίλη. Οι γηπεδούχοι που είχαν δοκάρι σε φάση που θα μπορούσε να τους δώσει “αέρα” δύο γκολ, έζησαν στο 76′ την απόλυτη ψυχρολουσία. Ο Κολλόκας εκτέλεσε φάουλ και ο Κούρτης με σουτ πέτυχε το 1-1. Έως και το 85′ οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν σημάδια αντίδρασης εξαιτίας του σοκ που είχαν υποστεί, στα τελευταία λεπτά όμως επιτέθηκαν και πάλι, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη φορά. Ο Τάκης Μεϊντάνης σε δηλώσεις του στο lefkadaweb.gr σημείωσε ότι “αποδείξαμε ότι η νίκη μας στο Κύπελλο δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι να καταστρέψουμε το παιχνίδι του αντιπάλου μας και τα καταφέραμε”. Οι γηπεδούχοι που αποτελούν ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, εμφανίστηκαν και πάλι προβλέψιμοι στο παιχνίδι τους, και έδειξαν ότι θέλουν πολλή δουλειά για να βρουν τα πατήματά τους.
Διαιτητικό τρίο: Ντίτσος, Π. Φραγκούλης, Κούτρα.
ΣΥΒΡΟΣ (Π. Μεϊντάνης): Γαβρίλης, Αντύπας (55′ Ρομποτής), Προκόπης, Παπαδήμας, Πολίτης, Καλδάνης, Καββαδίας (55′ Κούρτης), Μεϊντάνης, Κατωπόδης (74′ Τσαπόκου), Κολλόκας, Σταύρου.