Οι γόβες είναι το φετίχ κάθε γυναίκας που σέβεται τη γάμπα της. Και βεβαίως με την ώθηση διαφόρων προωθητικών μηχανισμών, ορισμένοι νέοι οίκοι γυναικείων τακουνιών έχουν αναδειχθεί τις τελευταίες δεκαετίες σε στάρ, παραγνωνίζοντας τους παραδοσιακούς, όπως Ferragamo, Prada, etc, etc.

Ο ManholoBlanik είναι ένας απο αυτούς και τρέφω απέραντο σεβασμό στο είδος, καθώς οι γόβες του είναι χειροποίητες και έχουν την σφραγίδα της άνεσης του tangoshoe. Μαλακή σόλα και ελαστική δεν κουράζει τη γάμπα ακόμη κι αν εξαντλείται σε χορευτικές φιγούρες.

Ο έτερος καππαδόκης, ο οποίος διεκδικεί τη δόξα της απόλυτης γόβας είναι ο Christian Louboutin, ένας γάλλος σχεδιαστής που απέκτησε φήμη και χρήμα, καθώς σκέφτηκε να βάψει τη σόλα της γόβας κατακόκκινη. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια του είναι το όνειρο κάθε γυναίκας, παρότι η ανατομία της γόβας του δεν είναι ούτε ξεκούραστη ούτε πρακτική.

Φέτος την εβδομάδα που πέρασα στο Παρίσι, έμεινα άναυδη καθώς έβλεπα καθημερινά μπροστά απο τη διάσημη μπουτίκ του στη Rue Faubourgh St Honore μια τεράστια ουρά γυναικών να περιμένει στο κρύοκαι το αγιάζι να αγοράσει την περιπόθητη γόβα με την κόκκινη ερωτική σόλα.

Πρέπει να πώ ότι εντυπωσιάσθηκα με τη γόβα την οποία εφηύρε εν όψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Η μεγαλύτερη βιτρίνα του πολυκαταστήματος Les Galleries Lafayette είχε στολιστεί με τις γόβες Louboutin, που στην άκρη τους είχαν μια διάφανη ρόζ καρδούλα απο τούλι. Τις χάζεψα επι ώρες αυτές τις πρωτότυπες γόβες , τις λιγκουρεύτηκα, αλλά και πάλι δεν τις άγγιξα. Ο Christian Louboutin, δεν πρόκειται να με πείσει με τα κόλπα του κόκκινου Ερωτά του!