Είναι ξεκάθαρο ότι η νέα Δημοτική Αρχή έχει στερηθεί την περίοδο χάριτος που δίνεται σε κάθε νέα αρχή που αναλαμβάνει να διοικήσει. Από την πρώτη στιγμή ένα μέρος της αντιπολίτευσης έδειξε τις προθέσεις της, με αποτέλεσμα όμως αυτό τελικά να ήταν αυτογκόλ. Διότι αυτή η συνεχής πίεση που δέχεται η νέα Δημοτική Αρχή να απολογείται για όλα τα στραβά του Δήμου, αλλά ακόμα περισσότερο να πρέπει να έχει λύσει όλα τα ζητήματα που κληρονόμησε από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή μέσα στις πρώτες ημέρες της θητείας της, αυτό έχει ενώσει τη Δημοτική Αρχή ακόμα περισσότερο και τους έχει πεισμώσει ενδεχομένως κιόλας, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν δρομολογήσει πολλά.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά ζητήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζουν η πυροπροστασία και η διαχείριση των ανεπιτήρητων ζώων στην ορεινή Λευκάδα. Αυτά τα δύο θέματα τέθηκαν από τον πρόεδρο της Εγκλουβής, κ. Κούρτη στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να λάβει απαντήσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

«Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έως την 1η Μαΐου που ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος.»

Σχετικά με το θέμα της πυροπροστασίας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Νικόλαος Λάζαρης, ανταποκρίθηκε παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες για τις ενέργειες που έχει αναλάβει σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα. Έχει επισκεφθεί τις περιοχές που απαιτούν παρεμβάσεις, ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα μελέτη. Οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των δρόμων έχουν ξεκινήσει, ενώ η πυροσβεστική θα πραγματοποιήσει ελέγχους σε όλους τους δρόμους. Αφού λάβει την έκθεση της πυροσβεστικής, ο κ. Λαζαρής θα ενεργοποιήσει τα απαραίτητα μέτρα. Όπως δήλωσε, “αυτό αφορά όχι μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά εν όψει της αντιπυρικής περιόδου θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα χωριά, ώστε στο θέμα της πυροπροστασίας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έως την 1η Μαΐου που ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος επίσημα”

«Βόσκει» χρόνια το πρόβλημα στην ορεινή Λευκάδα….

Ένα εξίσου πολύ σοβαρό πρόβλημα που «βόσκει» στην προκειμένη περίπτωση στην κυριολεξία εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν έχει καταφέρει καμία από τις απερχόμενες Δημοτικές Αρχές να το λύσει, αφορά τα ανεπιτήρητα ζώα στην ορεινή Λευκάδα.

Απευθυνόμενος στην αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Κάτσενου, ο πρόεδρος της Εγκλουβής, με μια δόση ειρωνείας, της ευχήθηκε «η προσγείωση της να είναι ομαλή».  Η αρμόδια Αντιδήμαρχος όμως με τη σειρά της προσγείωσε τον πρόεδρο με μια ξεκάθαρη απάντηση, εξηγώντας ότι “Βεβαίως αντιλαμβάνομαι πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα, δεν θα σχολιάσω βέβαια τον τρόπο που απευθυνθήκατε σε εμένα και στην ιδιότητα που εκπροσωπώ. Θέλω όμως να πω στον πρόεδρο, αλλά και σε όλους τους κατοίκους ότι στην συνάντηση της 21ης Ιανουαρίου 2024 που πραγματοποιήθηκε, ήμασταν εκεί ως Δημοτική Αρχή και είπαμε πάρα πολλά πράγματα. Ο κος Κούρτης μου είπε ότι υποσχέθηκα. Δεν υποσχέθηκα, αλλά τοποθετήθηκα στη συγκεκριμένη συνάντηση. Όπως και ο Δήμαρχος, ο οποίος είναι γνώστης του αντικειμένου όσο κανένας άλλος.

Προς προσγείωση όλων: Οι λύσεις θα είναι καθοριστικές, αν δεν τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν!

Η κα Κατσένου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι μέσα σε 40 ημέρες η νέα διοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει οριστικά σοβαρά θέματα που ταλανίζουν χρόνια ολόκληρη την περιοχή και τον ορεινό όγκο της Εγκλουβής. Εκφράζει, ωστόσο, αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση. «Έχουμε κάνει μια πολύ καλή αρχή με τον κύριο Κοντογιώργη, ο οποίος αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των ανεπιτήρητων βοοειδών, με τη μετακίνησή τους στην περιοχή του Μεγανησίου. Έχουμε επίσης τη διαβεβαίωση του κυρίου Σολδάτου, ότι έως το τέλος του μήνα θα παράσχει λύση με τα δικά του ζώα. Εάν, παρ’ όλα αυτά, δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις, ο Δήμαρχος, τονίζω πάλι, που είναι ο μόνος που πραγματικά έχει γνώση του θέματος όσο κανένας άλλος, θα προβεί σε καθοριστικές λύσεις. Για να ενημερώσω όλους, παρά την απουσία του κυρίου Κούρτη από την αίθουσα, ενώ βρισκόμαστε λίγες ημέρες στη διοίκηση, έχουμε βρει ομάδα περισυλλογής και σταβλική εγκατάσταση αδειοδοτημένη από την περιφερειακή ενότητα Λευκάδας. Με την έγκριση του προϋπολογισμού, θα προχωρήσουμε και σε συμβάσεις.”