Σε ένα μεγάλο μυστήριο ρίχνει φως η Μαριάν Φέιθφουλ. Κατονομάζει τον πρώην φίλο της, Jean de Breteuil, ντίλερ ναρκωτικών, ως υπεύθυνο για το θάνατο του Μόρισον.

Ο Τζιμ Μόρισον ήταν μόλις 27 χρονών όταν κόπηκε το νήμα της πολυτάραχης, εκρηκτικής, μαγικής ζωής του στις 3 Ιουλίου του 1971. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η σύντροφός του, Πάμελα Κούρσον, τον βρήκε νεκρό στη μπανιέρα στο διαμέρισμά του στο Παρίσι. Δεν έγινε αυτοψία γιατί ο γιατρός που τον εξέτασε είπε ότι δεν βρήκε στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Κι ήταν αυτή η απουσία αυτοψίας που έδωσε λαβή για πολλές εικασίες σχετικά με την αιτία θανάτου. Σ’ αυτή, λοιπόν, την αιτία επιχειρεί να ρίξει φως 43 χρόνια μετά η Μαριάν Φέιθφουλ.

quotes
Ολοι όσοι συνδέονται με το θάνατο του Τζιμ αυτή τη στιγμή δεν ζουν – εκτός από εμένα!», είπε χαρακτηριστικά η Φέιθφουλ

Μιλώντας στο βρετανικό μουσικό περιοδικό, Mojo,η 67χρονη σήμερα, «ιέρεια της ροκ» κατηγορεί τον πρώην φίλο της Jean de Breteuil, που ήταν και ντίλερ ναρκωτικών, ότι ευθύνεται για τον θάνατο του διάσημο τραγουδιστή των Doors. Ξεκαθαρίζει, όμως, πως ήταν ένα ατύχημα και τίποτα δεν έγινε εκ προθέσεως. Εκείνη τη μοιραία ημέρα ο Breteuil αποφάσισε να επισκεφθεί τον Μόρισον. «Μπορούσα να αισθανθώ το πρόβλημα», ανέφερε η Μαριάν Φείθφουλ. «Σκέφτηκα να πάρω λίγα βαρβιτουρικά και να μην πάω μαζί του. (Ο Jean) πήγε να δει τον Μόρρισον και τον σκότωσε.

Εννοώ είμαι σίγουρη ότι ήταν ατύχημα. Φτωχό κάθαρμα. Το χτύπημα ήταν πολύ δυνατό; Ναι. Και πέθανε. Και δεν ήξερα τίποτα γι αυτό», ανέφερε η Φέιθφουλ που διέμενε σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι με τον τότε φίλο της Breteuil, ο οποίος ήταν γνωστός ντίλερ και μάλιστα σε διάσημους κύκλους.

Τι έλυσε τη γλώσσα της Φέιθφουλ;

Τι ήταν αυτό που … έλυσε τη γλώσσα της Μαριάν Φέιθφουλ, η οποία δεν επιβεβαίωνε για χρόνια τις φήμες ότι ο Τζιμ Μόρισον πέθανε από υπερβολική χρήση ναρκωτικών; ΄Ισως το ότι «όλοι όσοι συνδέονται με το θάνατο του Τζιμ αυτή τη στιγμή δεν ζουν – εκτός από εμένα!», όπως είπε χαρακτηριστικά. Δεδομένης της απουσίας αυτοψίας, ωστόσο, το αίτιο του θανάτου του Μόρρισον εξακολουθεί να είναι υπό αμφισβήτιση.

Ιδού η κατάθεση της συντρόφου του Μόρισον, Πάμελα Κέρσον, που στάθηκε η αιτία να μη γίνει αυτοψία:

«Χθες το βράδυ ο φίλος μου πήγε σε ένα κοντινό εστιατόριο. Οταν γύρισε πίσω, πήγαμε στο σινεμά Action Lafayette -που είναι πίσω από τη στάση του μετρό Le Pelletier- και είδαμε το φιλμ “Death Valley”. Γυρίσαμε στη 1 κι ο φίλος μου είδε μια ερασιτεχνική ταινία από τον προτζέκτορα. Ηταν μια χαρά στην υγεία του και φαινόταν ευτυχισμένος. Μετά ξαπλώσαμε κι ακούσαμε δίσκους. Κοιμηθήκαμε στις 2.30 περίπου. Δεν είχαμε καμιά σεξουαλική επαφή χθες το βράδυ. Γύρω στις 3.30 περίπου (διότι δεν έχω ρολόι στην κρεβατοκάμαρα) ξύπνησα από τον θόρυβο της αναπνοής του. Τον κούνησα, τον χαστούκισα μερικές φορές και ξύπνησε. Τον ρώτησα τι έχει. Ηθελα να καλέσω ένα γιατρό. Σηκώθηκε, βάδισε στην κρεβατοκάμαρα και μου είπε ότι ήθελε να κάνει μπάνιο. Μπήκε στο μπάνιο και μου φώναξε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και ότι έχει τάση για εμετό. Ετρεξα και του έδωσα ένα πορτοκαλί μπολ όπου έβγαλε φαγητό και αίμα και τις δύο επόμενες φορές μόνο αίμα. Ο φίλος μου μού είπε: “Νιώθω περίεργα, αλλά δεν αισθάνομαι άρρωστος, γι’ αυτό μην καλέσεις γιατρό, τελείωσε! Πήγαινε για ύπνο, πάω να κάνω μπάνιο και θα έρθω μετά στο κρεβάτι”. Τον είδα καλύτερα μετά τους εμετούς, επανήλθε το χρώμα στο πρόσωπό του, έτσι ησύχασα κι έπεσα για ύπνο. Δεν ξέρω πόσο πολύ κοιμήθηκα, αλλά όταν ξύπνησα ο φίλος μου δεν ήταν πλάι μου. Ετρεξα στο μπάνιο και τον είδα ότι ήταν ακόμα στην μπανιέρα με λίγο αίμα να τρέχει από τη μύτη του, τον κούνησα νομίζοντας ότι λιποθύμησε και ήταν αναίσθητος. Προσπάθησα να τον βγάλω από την μπανιέρα αλλά δεν τα κατάφερα. Τότε τηλεφώνησα στον κ. Ronay. Ηρθε με την κοπέλα του Agnes Demy και ειδοποίησαν την αστυνομία και την πυροσβεστική». Πάμελα Κέρσον (3.7.1971).

Πηγή: thetoc.gr