Για πέμπτη συνεχή χρονιά το εργαστήριο σχεδίου & ζωγραφικής «Καλειδοσκόπιο» ολοκλήρωσε τον κύκλο εργασιών του. Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του παιδικού εργαστηρίου με τίτλο «ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ» στην Αίθουσα Τέχνης «Θεόδωρος Στάμος» στην πλατεία του Μαρκά. Εκεί μπορούν μικροί και μεγάλοι να θαυμάσουν, στην κυριολεξία, τις δημιουργίες των μικρών καλλιτεχνών υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης κας Γεωργίας Τσίπουρα. Το εργαστήρι «Καλειδοσκόπιο» έχει ως δραστηριότητες την προετοιμασία για την Αρχιτεκτονική Σχολή & τα ΤΕΙ όπως επίσης και παιδικά τμήματα με εικαστικά που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν με τον πιο δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο τόσο την ιστορία της τέχνης όσο και άλλα πολλά πεδία. Κυρίως όμως έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για τον εαυτό τους, να εκφράσουν τις σκέψεις τους που ίσως ακόμα δε μπορούν να τις λεξικοποιήσουν και να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους όπως μας εξηγεί η κα Τσίπουρα.

quotes
Σκεφτήκαμε ποιά στοιχεία του εαυτού μας, μας αρέσει να κρατήσουμε ποιά θέλουμε να απορρίψουμε και ποιά να ενισχύσουμε.

Η φωτεινή διαδρομή ήταν πιο προσωπική για τον καθένα είπε η κα Τσίπουρα. «Πάντα βασισμένοι στα όσα η ιστορία μπορεί να μας διδάξει, πλάσαμε τους δυνατούς εαυτούς μας. Σκεφτήκαμε ποιά στοιχεία του εαυτού μας, μας αρέσει να κρατήσουμε ποιά θέλουμε να απορρίψουμε και ποιά να ενισχύσουμε. Δημιουργήσαμε μια ολόκληρη ιστορία γύρω από αυτόν τον ήρωα, καλλιεργώντας τη φαντασία μας και μαθαίνοντας πολλά διαφορετικά πράγματα.» Τέλος τα παιδιά έμαθαν μέσα από την τέχνη να εκφράζουν τους φόβους τους με πραγματικά συγκινητικά αποτελέσματα για τους γονείς.

Η τέχνη, τονίζει η και Τσίπουρα, σου δίνει την ευκαιρία να εκφράσεις πράγματα που νιώθεις πως απαγορεύεται να μιλάς γι’ αυτά. Και το πιο σημαντικό από όλα μετά απ’ αυτό είναι πως θα δείτε πολλούς ήρωες να έχουν συμφιλιωθεί με τους φόβους τους! Να παίζουν παρέα βόλεϊ, να κάνουν πικ-νικ, βόλτα στο δάσος κ.α. Επίσης εντυπωσιακά είναι και τα πορτραίτα του παιδικού τμήματος που φιλοτέχνησαν τα παιδιά του Γυμνασίου στο εργαστήρι, ο Ορέστης Φωτάκης και η Ελπίδα Ζαβιτσάνου! Λόγω της επιτυχίας αλλά και της αγάπης που φαίνεται πως τρέφει η υπεύθυνη του εργαστηρίου για την τέχνη και τα παιδιά θα πραγματοποιηθούν φέτος θερινά τμήματα τον Αύγουστο όπου τα παιδιά θα έρθουν κοντά στην έβδομη τέχνη με ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και εποικοδομητικό τρόπο. Συγχαρητήρια στη δασκάλα αλλά πρωτίστως στα παιδιά τα οποία κατάφεραν και μιλούν μέσα από την τέχνη το κάθε ένα με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Κλείνοντας η κα Τσίπουρα θέλησε να « ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλα τα παιδιά που ταξίδεψαν μαζί μου τη φετεινή χρονιά και μου έμαθαν με τη σειρά τους πολλά – πολλά… Ευχαριστώ και τους γονείς που με εμπιστεύονται και μου επιτρέπουν να συμβάλλω κι εγώ στην καλλιέργεια των μπουμπουκιών τους!»

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου 2014

Ώρες λειτουργίας09.00 – 13.00 και 18.00 – 21.30