ΔΟΞΑ – ΛΑΥΡΙΟ = 89-73
Μετά από τέτοιες νίκες -και εμφανίσεις- όπως αυτή απέναντι στο Λαύριο, η φράση “αχ αυτές οι ήττες” ακούγεται απ’ όλο και περισσότερα στόματα. Τα λάθη του πρώτου γύρου είναι αδύνατον να ξεχαστούν, ιδιαίτερα από την στιγμή που η Δόξα είναι αναγκασμένη να κυνηγάει και διαφορές στο σκορ. Με αντίπαλο το Λαύριο, πρωταρχικός στόχος ήταν το “δίποντο”. Αυτό εξασφαλίστηκε πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμεναν πολλοί. Η “μάχη” ωστόσο για νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των 17 πόντων δεν απέδωσε καρπούς, παρότι η Δόξα έφτασε μια ανάσα από τον στόχο. Είπαμε όμως, το “δίποντο” ήταν το ζητούμενο, αυτό είναι που μένει και σημασία έχει πως έγινε πιο γλυκό εξαιτίας της νίκης της Καβάλας στην Τρίπολη επί του Αρκαδικού. Πέρα πάντως από όλα αυτά, η “τελειωμένη” κατά πολλούς Δόξα, που ελπίζει σε ένα ακόμη καλύτερο αύριο στις έξι αγωνιστικές που υπολείπονται, είναι εδώ. Δεν παράτησε τίποτα, παλεύει, ψάχνει την ανατροπή και το κάνει με τρόπο που πείθει. Με τρόπο που σε προκαλεί να την χειροκροτήσεις, κάτι που έκαναν για μια ακόμη φορά οι πολλοί φίλοι της που έδωσαν το “παρών” στο σαββατιάτικο ματς.
Το ξεκίνημα βέβαια δεν ήταν αυτό που θα ήθελε ο Βαγγέλης Ζιάγκος. Το 0-8 στο 2.35” έγινε 5.15” στο 7.23”, σταδιακά όμως η Δόξα ανέκαμψε, μείωσε τα ποσοστά αστοχίας της και με τον Συμεωνίδη να δίνει λύσεις, έκανε επιμέρους σκορ 9-3 και μείωσε σε 14-18 στο 10′.
Χωρίς τον Κυρίτση σε ολόκληρο το δεύτερο δεκάλεπτο (εξαιτίας των δύο φάουλ που είχε από νωρίς), η Δόξα κατάφερε νωρίς να ανατρέψει το σκορ (19-18 στο 12.22′ με 3π. του Κυριακόπουλου), ενώ η συνέχεια μέχρι και το 20′ εξελίχτηκε σε “μάχη” πόντο-πόντο που έφερε το 32-30 με την λήξη του ημιχρόνου.
Οι ανάσες που πήραν παίκτες “κλειδιά” για το παιχνίδι της Δόξας, σε συνδυασμό με την κούραση που ολοένα έκανε πιο δύσκολη την ζωή των φιλοξενούμενων που προέρχονταν από περίεργη προπονητικά εβδομάδα λόγω των τραυματισμών, επέτρεψαν στην γηπεδούχο να πάει το ματς στο τέμπο που ήθελε και να αυξήσει την υπέρ της διαφορά. Όλα ξεκίνησαν από το 25.23”, σημείο όπου ο Μουρατίδης (που επανεμφανίστηκε μετά τον τραυματισμό του) με τρίποντο διαμόρφωσε το 40-37. Με επτά πόντους του Κυρίτση μέχρι το 30′ η Δόξα πήγε στο +9 (53-44) στο 30′.

kosmos
Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Δόξα που πήρε 15 πόντους από τον σούπερ Κυριακόπουλο και 9 από τον Κυρίτση που πολλές φορές έδινε αγώνα με δύο και τρεις αντιπάλους να πέφτουν πάνω του, πίστεψε σε κάποιες στιγμές ότι μπορούσε να φτάσει στο +18. Ο Γιαννακόπουλος που κράτησε μόνος του το Λαύριο (με 16π στο τελευταίο δεκάλεπτο), σε συνδυασμό με την εύστοχη βολή του Περράκη 1” πριν το φινάλε (διαμόρφωσε το τελικό 89-73), γκρέμισαν το +17 που έπιασε η Δόξα στα 5” πριν το τέλος με τρίποντο του Κυριακόπουλου.
Διαιτητές: Παναγιώτου-Τσούνας-Κωνσταντινόπουλος
Δεκάλεπτα: 14-18, 32-30, 53-44, 89-73
ΔΟΞΑ (Ζιάγκος): Κυριακόπουλος 21 (5), Μάρτζος 7 (1), Αργυρός, Μουρατίδης 3 (1), Κυρίτσης 25 (2), Καραδολάμης 2, Συμεωνίδης 11, Αναγνωστόπουλος 12, Σκλάβος 5 (1), Αποστολίδης 3, Βαγενάς, Γεωργάκης.
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Δανάς 3 (1), Μπρόζος 13 (1), Χασάπης, Τσίρος 9 (3), Μουρίκης 6, Σακελλαρίου 3, Κεσκινίδης, Περράκης 11 (2), Γιαννακόπουλος 18, Ψωμαδέρης 8 (2), Μπένος 2.