Στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Τηλυκράτη που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, εξετάστηκε το θέμα της κατάθεσης ένστασης κατά του κύρους του αγώνα με τον ΠΣ Πρέβεζα. Έπειτα από διεξοδική συζήτηση, αλλά και την επικοινωνία που υπήρξε με τον νομικό σύμβουλο της ομάδας, αποφασίστηκε να μην ξεκινήσουν διαδικασίες διεκδίκησης του αγώνα, αφού δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα όφελος. Η ρίψη των δύο καπνογόνων (ένα έπεσε στο ταρτάν και ένα μέσα στον αγωνιστικό χώρο) που σύμφωνα με το φύλλο αγώνα έγινε από τους φίλους του ΠΣ Πρέβεζα, θα αποτελούσε κέρδος για το σωματείο μόνο αν υπήρχε διακοπή του ματς αμέσως μετά το συμβάν. Μετά την λήξη του αγώνα, η όποια διεκδίκηση είναι χωρίς αποτέλεσμα, καθώς τα περί φωτοβολίδων και αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη, άρα και διακοπή αγώνα, δεν αποτελούν ακόμα οριστικό νόμο, αλλά μια οδηγία από την ΚΕΔ προς τους διαιτητές.
Αυτό που αποφασίστηκε ρητά και κατηγορηματικά, είναι το “κυνήγι” της διαιτητικής τριάδας (Ν. Ρούσσου, Ποντίκη, Σφονδύλη), με την αποστολή όλου του υλικού (βίντεο και φωτογραφίες) που έχει στα χέρια της η ομάδα, τόσο στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΣ Π-Λ, όσο φυσικά και στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Η ανατροπή του Βρεττού που φαίνεται ολοκάθαρα στο βίντεο ότι βρέθηκε στο έδαφος από την τρικλοποδιά του Γιοβάννη (πέναλτι που δεν υποδείχτηκε), αλλά και η μη διακοπή λόγω της ρίψης των καπνογόνων, αποτελούν τα δύο κυρίαρχα στοιχεία πάνω στα οποία αναμένεται να στηριχτεί η διαμαρτυρία του Τηλυκράτη και η απαίτησή του για τιμωρία του διαιτητή Ν. Ρούσσου.
Όσον αφορά τώρα τις ποινές που προβλέπονται για τον Τηλυκράτη, αλλά και για τον ΠΣ Πρέβεζα, μετά τα όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα, στο σωματείο της Λευκάδας επικρατεί αισιοδοξία ότι η τιμωρία θα είναι όμοια ή τουλάχιστον παραπλήσια με ποινές άλλων ομάδων για γεγονότα που δεν διέφεραν και πολύ από αυτά της Τετάρτης. Οι δύο ομάδες θα κληθούν να πληρώσουν χρηματικό πρόστιμο (μικρότερο ή ίσο των 500 ευρώ), ενδεχομένως να δουν και τιμωρία της έδρας τους για μία και στην χειρότερη περίπτωση για δύο αγωνιστικές, ενώ για τον Στράτο Γαζή που σημειώθηκε στο φύλλο αγώνα για εξύβριση, η ανώτερη ποινή που προβλέπεται είναι τέσσερις αγωνιστικές.