Αυτήν την ώρα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν σβήσει την μεγάλη φωτιά! Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες ομως πληροφορίες κάηκαν περίπου 13 σπίτια και ο κινηματογράφος Απόλλων.

IMG_8836

Όπως θα δείτε και στις εικόνες η κατάσβεση είναι ακόμα σε εξέλιξη. Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι Λευκαδίτες  που είδαν τον μεγάλο εφιάλτη να γίνεται πραγματικότητα. Χρόνια μιλάμε για την φωτιά που αν ξεσπάσει μέσα στα στενά θα είναι καταστροφική. Σήμερα δυστυχώς αυτός ο εφιάλτης έγινε πραγματικότητα.

Ηρωικές  ήταν οι προσπάθειες  των πυροσβεστών και εθελοντών Λευκαδιτών!  Το πιο σημαντικό βέβαια είναι δεν είχαμε θύματα, οι ζημίες υλικές, μένει όμως και ένα τραγικό γεγονός:

Κάποιοι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι πολίτες , οι οποίοι παρά τις επανειλημμένες συστάσεις από πλευράς Αστυνομίας και Αρχών να εμποδίζουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις να  κάνουν το καθήκον! Προτίμησαν να είναι θεατές στην καταστροφή και δεν εννοούμε βέβαια τους ανθρώπους οι οποίοι είχαν λόγο να παρευρίσκονται εκεί!

Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμόδιων για τα αίτια της φωτιάς και βέβαια πως θα κινηθούν από τώρα και πέρα και οι αρμόδιες Αρχές όσον αφορά την στάθμευση και γενικότερα  την κατάσταση που επικρατεί μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης!