Άλλη μια χρονιά ο Ορφέας Λευκάδας κάνει την διαφορά και αυτό το απέδειξε εκ νέου την Κυριακή με την ετησία καλοκαιρινή παράσταση του  παιδικού χορευτικού του Ορφέα στο Ανοιχτό Θέατρο.

Γονείς και φίλοι ήρθαν να απολαύσουν τους μικρούς χορευτές οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν. Μια παράσταση στημένη από την υπεύθυνη του παιδικού χορευτικού τμήματος του Ορφέα κ. Δήμητρα Χατζηπαπά.

Φέτος συνεχίστηκε το ταξίδι από την δεκαετία του 50 και μετά. Είδαμε τα πειράματα που γίνονταν πάνω στον παραδοσιακό χορό. Λόγω της αστικοποίησης οι άνθρωποι από τα χωριά βρέθηκαν στις πόλεις, άρχισαν όπως εξήγησε η κα Χατζηπαπά να δημιουργούνται σύλλογοι, ώστε να μαθαίνουν στα παιδιά τους χορούς από τα χωριά που κατάγονται οι παππούδες…. Έτσι γεννήθηκε το Φολκλόρ….

Ο πρόεδρος του Ορφέα κος Δημήτρης Περδικάρης  με την σειρά του καλωσόρισε τους φίλους του Ορφέα στην παράσταση και ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στον Ορφέα. Τόνισε  ότι όλα γίνονται με πολύ προσωπική δουλειά και μεράκι.

Τα παιδιά μαθαίνουν  να τραγουδούν, μαθαίνουν ρυθμολογία και το πιο σημαντικό από όλα βέβαια,  μαθαίνουν την ομαδικότητα και την αλληλεγγύη.

Η Δήμητρα Χατζηπαπά ευχαρίστησε όσους την βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η παράσταση, γονείς και φίλους του Ορφέα με την ευχή για ένα καλό καλοκαίρι