Πριν περίπου ένα χρόνο ακριβώς ένα χρόνο μέσα από το απογευματινό μαγκαζίνο είχαμε αναφερθεί στον σπασμένο αγωγό  από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου που μεταφέρει το νερό στην Λευκάδα. Μάλιστα ο νυν αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης Παύλος Σαραμπασίνας είχε κάνει παρέμβαση,  λέγοντας πως η διαρροή είναι αντιμετωπίσημη και με την ιδιότητα του ως αντιπρόεδρος του συνδέσμου  ύδρευσης Λευκάδος-Αιτωλοακαρνανίας προσφέρθηκε να βοηθήσει. Φυσικά κανείς δεν άκουσε την έκκληση του,  ο πήδακας έχει μεγαλώσει και όπως λέει στην κάμερα του www.prisma951.gr αμφιβάλει αν το νερό φτάνει στην Λευκάδα με τέτοια διαρροή. Ο ίδιος μαλιστα επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Λευκάδας και άφησε μήνυμα στην γραμματέα του, καθώς ο ίδιος έλειπε στην Κέρκυρα.

Αναρρωτιόμαστε πόσα εκατομμύρια κυβικά νερού έχουν χαθεί σχεδόν ένα χρόνο τώρα και ελπίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή θα ενεργοποιήσει τον μηχανισμό για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με τον Δήμο Πρέβεζας διαθέσιμο να βοηθήσει. Σε έξι με οκτώ ώρες η βλάβη μπορεί να έχει αποκατασταθεί, ανέφερε ο κύριος Σαραμπασίνας.

Να θυμίσουμε ότι στην περυσινή παρέμβαση του είχε πει ότι “Η Λευκάδα δεν έχει πληρώσει ποτέ νερό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο σύνδεσμος ύδρευσης Λευκάδος-Αιτωλοακαρνανίας να υστερεί σε οικονομική δυνατότητα ώστε να αποκαταστήσει τον αγωγό». Το πρόβλημα συνεχίζεται αφού ο σύνδεσμος Λευκάδας –Αιτωλοακαρνανία δεν πληρώνει στο δήμο Φιλιππιάδας και αυτός με τη σειρά του δεν πληρώνει στο δήμο Πρέβεζας. Τα χρωστούμενα ανέρχονται σε 500.000 με 600.000 ευρώ.”

Πηγή: prisma95,1.gr