Οι εκλογές στο Επιμελητήριο Λευκάδας την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 φαίνεται πως θα μας απασχολήσουν έντονα το επόμενο διάστημα. Αν κρίνουμε από τις υποψηφιότητες, αλλά και την λάσπη που έχει ξεκινήσει να πετάγεται δεξιά, αριστερά αλλά και γύρω-γύρω επιβάλλεται να τηρήσουν όλοι οι υποψήφιοι την ψυχραιμία τους, ώστε να αποφύγουμε τις γνώστες προεκλογικές παρενέργειες, να τηρήσουν ένα επίπεδο και ένα fair-play μεταξύ τους.

Υποψηφιότητες μετ’ εμποδίων

Καταρχήν να πούμε κάτι που αρκετοί έχουν παραμελήσει, όσοι ενδιαφέρονται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα πρέπει να είχαν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι και το έτος 2016 έως τη Δευτέρα  23 Οκτωβρίου 2017. Την Δευτέρα θα γνωρίζουμε πόσα μέλη του Επιμελητηρίου έχουν ανταποκριθεί τελικά, ώστε να έχουν το δικαίωμα να ψηφήσουν στις εκλογές. Τώρα όσον αφορά του υποψηφίους: Πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ένας νέος συνδυασμός με επικεφαλή γνωστή επιχειρηματία θα κάνει την εμφάνισή του. Στηριζόμενος αυτός ο συνδυασμός θα ήταν και από γνωστό επιχειρηματία της νύχτας. Σήμερα λοιπόν μαθαίνουμε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο εγχείρημα να οργανωθεί τελικά ο νέος συνδυασμός αφού διαδικαστικά θέματα εμποδίζουν την συμμέτοχη του επιχειρηματία στο ψηφοδέλτιο. Ελπίζουμε να καταφέρει η νέα υποψήφια να ξεπεράσει τα εμπόδια, ώστε να μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές.

Ξεκάθαρο μήνυμα

Πριν λίγο ανακοινώσε την υποψηφιότητα του και ο Δημήτρης Πετρόπουλους. Τι να πει κανείς για αυτή την υποψηφιότητα…. Ας αφήσουμε τον χρόνο να κυλήσει, να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά και θα έρθει η ώρα όπου θα αξιολογηθούν όλοι και όσον αφορά το έργο τους, αλλά και την γενικότερη προσφορά τους στην κοινωνία της Λευκάδας. Σχετικά με τον νυν Πρόεδρο Σωτήρη Σκιαδαρέση, όπως όλα δείχνουν θα έχει την στήριξη της ΝΔ. Ξεκάθαρο μήνυμα έχει δοθεί προς όλα τα στελέχη, μένει βέβαια να δούμε αν θα ακολουθήσουν, ή αν θα ξεστρατίσει κάποιο στέλεχος πάλι με τις γνωστές αόρατες κινήσεις …..

“Το Επιμελητήριο τα τελευταία 2 χρόνια έκανε άλματα”

Και ενώ δείχνει ότι θα είναι σκληρό το παζάρι υποψηφίων, ένας ξεκαθαρίζει από τώρα την θέση του. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες  που διασπείρονται ταχα μου «αποκαλυπτικές ειδήσεις» ο Ιωάννης Βατικιώτης είναι από τους πρώτους που έχει το θάρρος της άποψής του και την εκφράζει δημοσίως. Έτσι και τώρα με αφορμή τις εκλογές στο Επιμελητήριο βγαίνει μπροστά και ξεκαθαρίζει ποιον αλλά και γιατί τον στηρίζει!

Ioannis Vatikiotis

“Πλησιάζουν οι εκλογές του Εμπορικού Επιμελητήριου. Σήμερα βλέπω δηλώσεις και ανακοινώσεις για νέους συνδυασμούς. Για εμένα αυτό είναι καλό. Είναι καλό να υπάρχει παντού μια ποικίλη ιδεολογία και επιλογή. Αρκεί αυτή φυσικά να έχει κάτι ουσιαστικό να προσφέρει και να μην στηρίζεται σε προσωπικές κόντρες ή κομματικές κόντρες όπως πολύ φοβάμαι πως συμβαίνει τώρα.

Με τον Σωτήρης Σκιαδαρέσης είχα συμμετάσχει στις προηγούμενες εκλογές. Είμαι άνθρωπος που λέω πάντα την αλήθεια και πότε δεν κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλο μου. Και όταν ένας φίλος μου είχε άδικο κατά εμένα το είπα δημόσια. Είναι γεγονός ότι στην αρχική πορεία του Επιμελητήριου δεν έβλεπα και κάτι τρομακτικό να γίνεται, δεν έβλεπα κάποια εξέλιξη, δεν έβλεπα κάποια δραματική αλλαγή. Είναι και ο λόγος όπου απομακρύνθηκα και ο ίδιος από μόνος μου από τους κόλπους του και ας μην είχα κάποια ουσιαστική θέση. Όμως το Επιμελητήριο τα τελευταία 2 χρόνια έκανε άλματα. Ακούστηκε σχεδόν παντού και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο μάλλον το κάνει για ίδιους σκοπούς.

Τα έργα που έκανε είναι πολλά και η προσφορά του επίσης. Αμέτρητες ημερίδες, σεμινάρια, ενημέρωση, συμμετοχή σε δεκάδες διοργανώσεις ανά την Ελλάδα, εφαρμογές στους επιχειρηματίες, άλματα στον τουρισμό, πτήσεις, κρουαζιέρες, παγοδρόμιο. Είδαμε ένα Επιμελητήριο που νομίζαμε πως δεν υπήρχε πάρα μόνο για να δίνουμε το 50€. Προσωπικά είμαι από το 2008 επιχειρηματίας και δεν θυμάμαι πότε το Επιμελητήριο πέρα από τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Δεν μπορώ λοιπόν να διαβάζω ότι κατεβάζουμε συνδυασμούς για νέες ιδέες και νέα πνοή γιατί ειλικρινά από το μόνο που δεν έπασχε το τωρινό Επιμελητήριο είναι από νέες ιδέες. Καλοδεχούμενοι είναι λοιπόν όλοι. Εγώ όμως και φέτος θα υποστηρίξω και σαν υποψήφιος αλλά και σαν επιχειρηματίας τον συνδυασμό του Σωτήρη Σκιαδαρέση γιατί το έργο του σαν Πρόεδρος ήταν μεγάλο και πιστεύω πως έχει πολλά να δώσει ακόμα. Και καλώ και όλους όσους πιστεύουν στην ακεραιότητα μου να με βοηθήσουν με την ψήφο τους ξέροντας πως ποτέ δεν χαρίζομαι σε κανέναν όταν πιστεύω πως κάνει λάθος, δεν κρύβομαι και δεν σιωπώ.”

Εν αναμονή εξελίξεων…