Η παρουσία του στην “Ευρωπαϊκή μπασκετική Ακαδημία” της Τζιρόνα το περασμένο καλοκαίρι, λειτούργησε για τον Κανέλλο Γαρμπή σαν σχολείο. Ο εκεί προπονητής του, σε σχόλιο του για τον νεοαποκτηθέντα παίκτη της Δόξας, σημείωσε μεταξύ άλλων: “Είναι φυσικός ηγέτης, με ένα υψηλό επίπεδο νοημοσύνης στο παιχνίδι του, κάτι που φαίνεται από την γρήγορη σκέψη του, από την στρατηγική του. Έχει πολύ μέλλον μπροστά του”. Τα παραπάνω θετικά που είδε στον αθλητή ο προπονητής του στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία, όπως επίσης και το γεγονός ότι ανταπεξήλθε ικανοποιητικά στις προκλήσεις με τις οποίες δοκίμασε τις ικανότητές του ο κόουτς Ζαφειρούδης στα ματς της Δόξας με αντίπαλο την Ελευθερούπολη, είναι κάποια από τα στοιχεία που έδωσαν στον Κανέλλο το διαβατήριο για την μεταγραφή στη λευκαδίτικη ομάδα. Με στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να σταθεί σε επίπεδο υψηλού ανταγωνισμού, ο 22χρονος Κανέλλος Γαρμπής αποκτήθηκε για να δίνει τις απαραίτητες “ανάσες” στους έμπειρους περιφερειακούς από τους οποίους ξεκινάει η πεντάδα. Ο νεαρός πλέι μέικερ από τον Κάλαμο Αττικής που κέρδισε πολλά τόσο από την παρουσία του στον Φιλαθλητικό, όσο και από την φετινή του συμμετοχή στα περισσότερα ματς της Ελευθερούπολης, βρίσκεται μπροστά σε μία ακόμη πρόκληση. Κουβαλώντας το πνεύμα του “μαχητή” και το ψευδώνυμο “Σπαρτιάτης” που προέκυψε μέσα από την μαχητικότητα που δείχνει στο παρκέ, ο Κανέλλος δηλώνει έτοιμος για να βοηθήσει την ομάδα της Δόξας να πετύχει τους στόχους της. Οι διοικούντες τον κέρδισαν με τον τρόπο προσέγγισης, αυτός θα προσπαθήσει να τους κερδίσει με την αγωνιστικότητά του κατά την διάρκεια των αγώνων. Η πρώτη συνέντευξη του Κανέλλου Γαρμπή ως παίκτη της Δόξας έχει ως εξής:
Ερ.: Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε στο να πεις το “ναι” στην πρόταση της Δόξας;
Απ.: Τόσο η διοίκηση της Δόξας, όσο και ο προπονητής κ. Ζαφειρούδης, με προσέγγισαν με πολύ ωραίο τρόπο και έδειξαν ότι με εμπιστεύονται. Η Ελευθερούπολη ήταν στον ίδιο όμιλο με την Δόξα, κάτι που σημαίνει ότι έχω εικόνα της ομάδας. Αυτό που μου προκάλεσε θετική εντύπωση ήταν η οργάνωση του συλλόγου. Γνωρίζω επίσης ότι υπάρχουν πολλά έμπειρα παιδιά στο ρόστερ, γεγονός πολύ θετικό και για μένα, αφού με την βοήθειά τους θα μπορέσω να εξελιχθώ.
Ερ. : Με την ενσωμάτωσή σου στην Δόξα τι επιθυμείς να πετύχεις;
Απ.: Η πρώτη μου επιδίωξη είναι η επίτευξη των στόχων που θα θέσει η διοίκηση και ο προπονητής. Για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, πολύ σημαντικό θα είναι να υπάρχει υγεία στην ομάδα και καλή συνεργασία. Προσωπικά, θέλω μέσα από την λειτουργία όλου του συνόλου, καθημερινά να γίνομαι όλο και καλύτερος. Επίσης να αποκτήσω εμπειρία και να δικαιωθούν οι κόποι μου ύστερα από τόση προσπάθεια που έχω καταβάλει.
Ερ. : Την καινούργια σεζόν θα είσαι συμπαίκτης με κάποια σημαντικά ονόματα του χώρου, όπως π.χ. ο Σκλάβος και ο Κυριακόπουλος. Τι είναι αυτό που θα ήθελες να κερδίσεις μέσα από την συναναστροφή σου με αυτούς;
Απ.: Θεωρώ ότι ο καθένας μας έχει να δώσει και να πάρει κάτι από τον άλλο, από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο. Σίγουρα ο Σκλάβος και ο Κυριακόπουλος είναι αναμφισβήτητα δύο πολύ σημαντικά ονόματα του χώρου και πιστεύω ότι μέσα από την συνεργασία μας θα μάθω πολλά μυστικά του αθλήματος και θα αποκτήσω καινούργιες εμπειρίες που θα μου φανούν χρήσιμες στην συνέχεια της καριέρας μου.
Ερ. : Τι σημαίνει το μπάσκετ για σένα και ποια είναι η θέση στην οποία νομίζεις ότι αποδίδεις καλύτερα;
Απ.: Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να περνάει ημέρα χωρίς ενασχόληση με το μπάσκετ. Είναι η ζωή μου! Η θέση του πλέι μέικερ είναι αυτή στην οποία μπορώ να αποδώσω καλύτερα και η οποία μου ταιριάζει περισσότερο.

ΠΗΓΗ: “Τα Νέα της Λευκάδας” – Συνέντευξη στον Γιώργο Δευτεραίο

ΠΗΓΗ Φωτό: ebasket.gr