Στα στοιχεία εκείνα που μέτρησαν περισσότερο για να αναδειχθεί ο Τηλυκράτης νικητής στο σαββατιάτικο ντέρμπι με τον ΠΣ Πρέβεζα, αναφέρθηκε μετά την λήξη του ματς ο αρχηγός της λευκαδίτικης ομάδας, Ανδρέας Κτενάς. Ο έμπειρος μέσος υπογράμμισε τις αιτίες της μεταμόρφωσης του Τηλυκράτη που μετράει πλέον επτά νίκες σε ισάριθμα ματς, ενώ τόνισε και τι απαιτείται να έχει μια ομάδα που επιθυμεί να κατακτήσει την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Η μίνι συνέντευξη με τον αρχηγό του Τηλυκράτη, έχει ως εξής:
Ερ. Ποιο ήταν το “κλειδί” για την επιτυχία;
Απ. Διεξήχθη ένας αγώνας ανάμεσα στις δύο πιο ιστορικές ομάδες στην περιφέρειά μας. Ήταν ένα σπουδαίο ντέρμπι, που μας έδωσε μια μεγάλη νίκη. Το παιχνίδι κρίθηκε στην θέληση, την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε το ματς και στα 90′, παρόλο που είχαμε σημαντικές απουσίες. Δείξαμε χαρακτήρα και ανταπεξήλθαμε.
Ερ. Το καλό πρόσωπο των τελευταίων αγωνιστικών που οφείλεται;
Απ. Εξαρχής είχαμε πολύ καλό υλικό, απλά χρειαζόμασταν χρόνο να “δέσουμε” και να βελτιωθούμε σε ορισμένους τομείς. Σιγά σιγά έχουμε βρει τα πατήματά μας και η ομάδα οδεύει από το καλό στο καλύτερο. Σίγουρα και ο προπονητής μας διόρθωσε αρκετά πράγματα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας.
Ερ. Ποια στοιχεία θα κρίνουν τον πρωταθλητή;
Απ. Όποια ομάδα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και είναι σοβαρή, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο των πλέι οφ, θα τερματίσει πρώτη. Η διάρκεια θα αναδείξει τον πρωταθλητή.