«Το Μεγάλο Ιόνιο πορεύτηκε από την πρώτη στιγμή ως μια ελεύθερη, αυτοδιοικητική πρωτοβουλία που θέλει να είναι χρήσιμη και δημιουργική για τον τόπο μας. Αυτό είναι το κριτήριο που καθόρισε και θα εξακολουθεί να καθορίζει τη στάση μας στα ζητήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Στις εκλογές του Μαΐου ένα σημαντικό κομμάτι των συμπολιτών μας, εμπιστεύτηκε το όραμα τη φιλοσοφία και την πρόταση μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Είναι, επομένως, χρέος μας να επιδιώξουμε ώστε οι βασικές προτεραιότητές μας να γίνουν αποδεκτές και να υιοθετηθούν από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας.

quotes
Θα υποστηρίξουμε οτιδήποτε είναι χρήσιμο για την Περιφέρεια, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή αλλά θα επισημαίνουμε επίσης οτιδήποτε κατά τη γνώμη μας δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Την 1η Σεπτεμβρίου, μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε πώς μια από τις πιο χαρισματικές περιοχές της χώρας μπορεί να εξελιχθεί σε μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες περιοχές της Ελλάδας, ένα παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε στο έργο του τον νέο Περιφερειάρχη και τη νέα Περιφερειακή Αρχή. Η πρόθεση μας για μια δημιουργική συνεργασία είναι δεδομένη. Θα υποστηρίξουμε οτιδήποτε είναι χρήσιμο για την Περιφέρεια, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή αλλά θα επισημαίνουμε επίσης οτιδήποτε κατά τη γνώμη μας δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία σε όλους!