ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – Α.Ο. ΚΑΡΥΑΣ = 2-7

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Μεταξύ των άλλων η Καρυά είναι γνωστή ανά την Ελλάδα και για το κέντημα. Το καρσάνικο κέντημα με την μοναδική τεχνική που δεν συναντιέται σε άλλο μέρος. Την φετινή αγωνιστική περίοδο όσοι ανά την Ελλάδα παρακολουθούν τα δρώμενα στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας, έμαθαν (αυτοί που δεν ήξεραν) και τον Α.Ο. Καρυάς. Η ομάδα της ορεινής Λευκάδας εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα στην Α’ Κατηγορία (μόνη πρώτη έχοντας 19 βαθμούς), γιατί δείχνει ότι ξέρει να “κεντάει” εντός του αγωνιστικού χώρου. Οι παίκτες του Αλέξη Βλασσόπουλου βλέπουν το χορτάρι σαν ύφασμα και καταφέρνουν με τις απαραίτητες μπαλιές (ή αλλιώς κλωστές, αφού αναφερόμαστε και στο κέντημα) να δημιουργούν ένα αξιοθαύμαστο σχέδιο που φέρνει γκολ και κατ’ επέκταση νίκες. Το “διπλό” στην έδρα του Αγ. Γεωργίου έφερε το έκτο τρίποντο σε οκτώ ματς, ένα τρίποντο που ήρθε πολύ πιο εύκολα από ότι περίμενε και ο πιο αισιόδοξος φίλος της πρωτοπόρου ομάδας. Ο προπονητής των φιλοξενουμένων κράτησε εκτός ματς για προληπτικούς λόγους τον Σπύρο Σάντα και δεν είχε στην διάθεσή του τους Μονόλιθο και Παπαδόπουλο. Παρ’ όλα αυτά είδε την ομάδα του να διατηρεί όλα τα στοιχεία εκείνα που την έχουν φέρει στην κορυφή.

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 31′. Το 0-3 σε εκείνο το λεπτό, έχοντας προηγηθεί και η αποβολή του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, μετέτρεψε το υπόλοιπο ματς σε τυπική διαδικασία. Οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Σταματέλο να σημειώνει χατ τρικ (13′, 45′ και 70′), ενώ δύο γκολ πέτυχε ο Χότζα (51′ και 90′). Ο Κρητικός είχε “γράψει” το 0-2 στο 28′, ενώ ο Φούντας πέτυχε το 0-3 με το κερδισμένο πέναλτι στο 31′. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να εμφανίζουν σημάδια χαλάρωσης στο διάστημα εκείνο.

ΑΟ ΚΑΡΥΑΣ (Αλ. Βλασσόπουλος): Βενέτης (72′ Πέτκοφ), Φούντας (64′ Βλάχος), Γκολένα, Ρεκατσίνας, Π. Χαλκιόπουλος, Χότζα, Σταματέλος, Μεϊντάνης (46′ Γιαπλές), Ναζεράι, Ορφανός (58′ Κακουλαντωνάκης), Κρητικός.

Φωτό: Θανάσης Κατωπόδης