Με την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του Επιμελητηρίου ξεκίνησαν και τα παρατράγουδα. Τα πρώτα δείγματα γραφής όσον αφορά το ‘fair play’ δεν ήταν αυτά που θα θέλαμε να δούμε! Ο κάθε ένας πιάνεται από εκεί που τον συμφέρει, είτε για να δημιουργεί κλίμα, είτε εντυπώσεις, ή και για να ρίξει λαδί στην φωτιά! Περί ορέξεως λοιπόν….. Όσο για την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων πήραμε  μια γεύση…

Πάμε στην ουσία που είναι ότι βγήκε Δελτίο Τύπου από την εταιρεία Σταύρακα όπου ζητά από τον απερχόμενο πρόεδρο του Επιμελητηρίου «να ανακαλέσει άμεσα Δελτίο Τύπου που αναφέρεται στο υποτιθέμενο πρόβλημα ΣΙΤΙΣΗΣ των φοιτητών του ΤΕΙ Λευκάδας.» Ακολουθεί ο πρόεδρος των φοιτητών Μάριος Ψάλτης, ο οποίος και ξεκαθαρίζει όσον αφορά τον ίδιο ότι «Στην συνάντηση με τον κύριο Σκιαδαρέση δεν κάναμε κανένα λόγο για προβλήματα στην σίτιση του ΤΕΙ.» Τώρα αν ένας πρόεδρος φοιτητών δεν θεώρει πρόβλημα το γεγονός ότι η πολιτεία διαθέτει  για την σίτιση των φοιτητών 0,90€ ….

Και ολοκληρώνεται η όλη ιστορία με την απάντηση του απερχόμενου προέδρου Σωτήρη Σκιαδαρέση, ο οποίος και διαψεύδει τον πρόεδρο των φοιτητών αλλά εξηγεί και «ότι ποτέ δεν έχει αναφερθεί δημοσίως εναντίον συναδέλφου-μέλους του φορέα.»

Ας παίξουμε με τις λέξεις….

Αν παρακολουθήσει κανείς τις δηλώσεις θα καταλάβει ότι εδώ κάποιοι παίζουν με τις λέξεις…. Διότι τελικά συζητήθηκε το θέμα της σίτισης στην συνάντηση, απλά κάπου “μπερδεύτηκε” το θέμα στην μετάφραση…. Το Επιμελητήριο Λευκάδας θεωρεί ότι υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα σίτισης, διότι με 0,90€ για κάθε γεύμα φοιτητή δεν μπορεί να υπάρχει αντικειμενική σίτιση! Κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να είχε διευκρινίσει περισσότερο ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας μιας και διανύουμε προεκλογική περίοδο!

Δεν μπορεί όμως κανείς να διαφωνήσει ότι υπάρχει πρόβλημα με την σίτιση των φοιτητών σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας!

Επί της ουσίας έχουμε μια πολιτεία η οποία διαθέτει το εξευτελιστικό ποσό των 0,90€ για κάθε φοιτητή, έχουμε μια εταιρεία η οποία αντικειμενικά προσφέρει πολύ παραπάνω και κάνει οτι καλύτερο μπορεί και έχουμε και έναν απερχόμενο πρόεδρο ο οποίος τοποθετείται πάνω σε αυτά λέγοντας ότι θα πρέπει μέσα στις διεκδικήσεις των φοιτητών αλλά και όλων μας να είναι και η αύξηση του αντίστοιχου ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε γεύμα.

Να πούμε λοιπόν για όσους καραδοκούν για ίντριγκες ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ το επόμενο πρωί είχαν μιλήσει οι 2 πλευρές και λύθηκε η όποια παρεξήγηση, αν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε έτσι βέβαια. Αυτό το ξέρουν οι ίδιοι καλύτερα. ‘Αρα όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν και δεν πρόσφεραν τίποτα επί της ουσίας πέρα από την δημιουργία εντυπώσεων. Ας ελπίσουμε όμως ότι από τώρα και πέρα θα εστιάσουν όλοι στην ουσία και όχι στα παρατράγουδα που δεν οδηγούν πουθενά. Ας ελπίσουμε ότι από τώρα και πέρα οι υποψήφιοι θα μας απασχολήσουν με τα προγράμματά τους και τις προθέσεις τους για το Επιμελητήριο! Να εστιάσουμε στην αναβάθμιση του Επιμελητηρίου και όχι στην αποδόμησή του!

Άσχετα με τις διαφορετικές ερμηνείες που έγιναν στην όλη υπόθεση, εκεί που θα πρέπει να εστιάσουμε είναι ότι σε κάθε σπουδαστή αντιστοιχεί το ποσό του 0,90€ για κάθε γεύμα του! Δηλαδή η πολιτεία διαθέτει 0,90€ για κάθε φοιτητή και αυτό είναι το πραγματικό σκάνδαλο! Όσοι κόπτονται λοιπόν για τους φοιτητές καλά θα κάνουμε να αφιερώσουμε λίγη μελανί και σε αυτό…. Όσο μας αφορά το έχουμε κάνει επανειλημμένα και έχουμε δεχτεί από την πολιτεία και γνωστούς παράγοντες επίθεση γιατί βέβαια τότε δεν άρεσαν τα όσα είχαμε αποκαλύψει για τα όσα συμβαίνουν στο ΤΕΙ!!! Όσον αφορά λοιπόν αυτό το κομμάτι θα το ξαναδούμε….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ Α.Ε.

Το Επιμελητήριο Λευκάδας πάντοτε και διαχρονικά υποστηρίζει τις επιχειρήσεις-μέλη του και ποτέ δεν έχει αναφερθεί δημοσίως εναντίον συναδέλφου-μέλους του φορέα μας. Οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει το λύνει σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους επιχειρηματίες-μέλη του και προσπαθεί ταυτόχρονα να στέκεται δίπλα σε ζητήματα που απασχολούν όλη την Λευκάδα.

To Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου του ΤΕΙ ζήτησε να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου. Στα πλαίσια της συζήτησης μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν ήταν και αυτό της σίτισης.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος συζήτησε με την αντιπροσωπεία των φοιτητών για το γεγονός ότι τα μαθήματα, τα εργαστήρια και η σίτιση υλοποιούνται σε διαφορετικές κτηριακές εγκαταστάσεις. Υποστηρίζουμε ότι θα διευκόλυνε τη φοιτητική ζωή αν όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες (και η σίτιση) ήταν συγκεντρωμένες στον ίδιο χώρο.

Επιπλέον, οι φοιτητές ενημέρωσαν τον Πρόεδρο ότι σε κάθε σπουδαστή αντιστοιχεί το ποσό του 0,90€ για κάθε γεύμα του, ποσό με το οποίο βέβαια δεν μπορεί να υπάρχει αντικειμενική σίτιση. Για το λόγο αυτό, το Επιμελητήριο Λευκάδος θεωρεί ότι υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα σίτισης και θα πρέπει μέσα στις διεκδικήσεις των φοιτητών αλλά και όλων μας να είναι και η αύξηση του αντίστοιχου ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε γεύμα.

Είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την βελτίωση και επίλυση των προβλημάτων και είμαστε πάντα υποστηρικτές της ενίσχυσης των τοπικών επιχειρηματιών που θα βοηθήσουν  την τοπική οικονομία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης