Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 12.00΄

στην αυλή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας απονεμήθηκε το «Βραβείο Οικογενείας Φιλίππου & Θεοδώρας Μαραγκού», στην απόφοιτη του 2ου Λυκείου Λευκάδας Τζίλντα Χότζα του Βίκτορ, για την επιτυχία της στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θες/νίκης, από την Προϊσταμένη της  Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας, Μαρία Ρούσσου.

Στην απονομή παρευρέθηκε ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Τάσος Γαζής,  συγγενής της οικογένειας και ο Πατήρ Ευάγγελος Αρώνης, εκ μέρους του Εφορευτικού Συμβουλίου.

Θερμά συγχαρητήρια εκφράζονται στην επιτυχούσα, στην οικογένειά της & στους δασκάλους της, από όλους μας και εκ μέρους των εκτελεστών της διαθήκης κ. Σωκράτη Κακλαμάνη & κ. Θωμά Χόρτη (που δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθούν).

Η Ιουλία – Λιλίκα Μαραγκού περιέλαβε στη διαθήκη της τη Βιβλιοθήκη, με την παράκληση να απονέμεται βραβείο 1.500,00€ στους αποφοίτους Λυκείων της Λευκάδας που εισάγονται σε Ιατρική ή Οδοντιατρική Σχολή, εις μνήμην  των γονέων  της  Φιλίππου και Θεοδώρας, των αδελφών της Γεωργίου, Σμύρνης & Άγγελου  και του θείου της – ιατρού -Ευσταθίου Μαραγκού.

Το βραβείο απονεμήθηκε για 1η φορά το 2019 σε 4 μαθητές, που πέτυχαν σε ιατρικές σχολές.

*Ο γιατρός Φίλιππος Αγγέλου Μαραγκός γεννήθηκε το 1877 στο  Κομηλιό Λευκάδας. Η οικογένειά του ήταν αγροτική, με παράδοση στην Ιατρική. Ο  θείος   του  Στάθης  Μαραγκός  ήταν γιατρός τελειόφοιτος της  Ιονίου  Ακαδημίας  στην  Κέρκυρα. Ο Φίλιππος  Μαραγκός  όταν  τελείωσε  τις  σπουδές του στο  Πανεπιστήμιο  Αθηνών, θεώρησε ύψιστο καθήκον  να επιστρέψει  στην  Λευκάδα.