Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης  και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια

Θέματα που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας και της θωράκισης των νησιών του Ιονίου εν όψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου, συζήτησε ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο Περιφερειάρχης διατύπωσε το αίτημα για την στελέχωση και της Π.Ε Ζακύνθου με μονάδα Δασοκομάντος, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την θωράκιση του νησιού και η επάρκεια σε δυνάμεις της Π.Υ για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις τις κλιματικής κρίσης.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη ότι το αίτημα αυτό θα ιεραρχηθεί ως προτεραιότητα την ερχόμενη περίοδο, σε κάθε περίπτωση όμως φέτος θα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση για την συγκεκριμένη περιοχή.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του Περιφερειάρχη και του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα και κυρίως το πλαίσιο για τον συντονισμό όλων των αρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων και δομών και εντός δέκα ημερών θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους παράγοντες και τους Δημάρχους των νησιών της Περιφέρειας μας, για να οριστικοποιηθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.