ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10π.μ. στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

  • Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
  • Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
  • Ο ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Εργαζόμενοι και άνεργοι, χαιρετίζουμε και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πανυγειονομική απεργία και τη συγκέντρωση την Τρίτη 16 Ιούνη.

Τα κυβερνητικά πανηγύρια για τη διαχείριση της επιδημίας δε μπορούν να κρύψουν τις ελλείψεις και τις ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Τα μεγάλα λόγια δεν κρύβουν τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό στα Δημόσια νοσοκομεία (30.000), τις ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, σε ΜΕΘ, σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Η μήτρα που γεννά τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς σε όλα τα προηγμένα καπιταλιστικά κράτη, είναι ίδια με τη μήτρα που γεννά τις ελλείψεις στη χώρα μας. Είναι αυτό το βάρβαρο – καπιταλιστικό σύστημα που ιεραρχεί τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων απέναντι στις ανάγκες του λαού. Η πολιτική των κατευθύνσεων της ΕΕ, των καπιταλιστών και του κράτους τους, μετατρέπει τα νοσοκομεία σε μαγαζιά – επιχειρήσεις, τους γιατρούς των νοσοκομείων, τους υπόλοιπους υγειονομικούς σε πωλητές, τους ασθενείς σε πελάτες.

Είναι η ίδια πολιτική που μας έκλεισε σπίτι λόγω της ανεπάρκειας τους συστήματος υγείας και που στοιβάζει χωρίς κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας εκατοντάδες εργάτες στα εργοστάσια τροφίμων της περιοχής και στα σούπερ μάρκετ.

Οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα όχι μόνο δεν επιτάχθηκαν την περίοδο της πανδημίας, αλλά η κυβέρνηση τους μπούκωσε με κέρδη χαρίζοντας τους εκατομμύρια για κάθε κρεβάτι ΜΕΘ.

Είναι η πολιτική που τώρα χαρίζει δεκάδες δις που δε θα δεις, στους επιχειρηματικούς ομίλους και τους μεγαλοεργοδότες τους για να θωρακίζει τα κέρδη τους στη νέα κρίση που επιτάχυνε ο κορονοϊός.

Η επιστροφή στην κανονικότητά τους θεωρεί σπατάλη τις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, την προμήθεια υγειονομικού υλικού.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τους εργαζόμενους .

Δε δεχόμαστε να θυσιάσουμε τα δικαιώματα και την υγεία του λαού.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας μέσα στην πανδημία κάθε μέρα έδωσε την μάχη δίπλα στους υγειονομικούς, ανέδειξε τις ελλείψεις, απαίτησε άμεσα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους να διαδηλώσουμε και να διεκδικήσουμε μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στην υγεία.
  • Οριστική ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημοσίων μονάδων υγείας και πρόνοιας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Στελέχωση και επαναλειτουργία των δομών υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Πρόσληψη μόνιμων γιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφαλείας στις δημόσιες μονάδες υγείας και σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, EMAIL: ergatlef@otenet.gr