Ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων” και η “Αναγέννηση Τσουκαλάδων” κάλεσαν για να γιορτάσουν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024, στον πολυχώρο “Πάνθεον” και η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερη, καθώς δύο σημαντικοί σύλλογοι ενώθηκαν προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την πολυσύνθετη κληρονομιά και δραστηριότητα των Τσουκαλάδων.

Προφανώς, η συνύπαρξη του πολιτισμού και του αθλητισμού αποτελεί το μυστικό συστατικό για μια κοινωνία πλούσια και δυναμική, και ο κόσμος ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Λευκάδας κ. Καββαδάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Βεργίνης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, κα Θεοδώρα Κάτσενου, κ. Σπύρο Βεργίνη και κ. Φίλιππο Σκληρό. Επιπλέον, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ο πρόεδρος της κοινότητας Τσουκαλάδων κος Νίκος Βεργίνης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας κ. Θωμάς Κάρτσακλας, ο ταμίας της Ένωσης κος Θεόδωρος Πανούσης, ο περιφερειακός σύμβουλος κος Γιώργος Πλαγιώτης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κος κ. Κτενάς, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του νησιού. Μέλη και φίλοι των δύο συλλόγων ήρθαν και απόλαυσαν μια ιδιαίτερη βραδιά γεμάτη χορό και εξαιρετικά εδέσματα!

Ο πρόεδρος της “Αναγέννησης”, κ. Γεράσιμος Σταματέλος, απένειμε τιμητικές πλακέτες στους μεγάλους χορηγούς της ομάδας για την πολυετή στήριξη και προσφορά. Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν η εταιρία Eurofood-Ποιότητα-ΑΕ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και νυν Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Ξ. Βεργίνης, καθώς και η Ιόνικη Μεταφορική και ο κ. Δημήτρης Βεργίνης (ΖΑΝΑΣ). Επίσης, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον ιδρυτή της ομάδας, κ. Γιώργο Ροντογιάννη, στον κ. Γιώργο Σταματέλο για την πολυετή προσφορά του στην ομάδα, καθώς και στον επί χρόνια γραμματέα της Κοινότητας, κ. Ηλία Σταματέλο. Ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Ξενοφών Βεργίνης μετά την απονομή στο χαιρετισμό του δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση του γηπέδου Τσουκαλάδων, ένα έργο το οποίο δυστυχώς εδώ και 8 χρόνια καθυστερεί, όπως επίσης να στηρίξει την ομάδα και τον πολιτιστικό σύλλογο έμπρακτα και ουσιαστικά.

Συγχαρητήρια για μια πραγματικά επιτυχημένη κοπή πίτας με σημαντικά μηνύματα προσφοράς και αλληλεγγύης.

Ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και απέραντη δημιουργία!

Υ.Γ. Τελικά, τρεις ήταν οι πίτες που έκοψαν το βράδυ του Σαββάτου στο “Πάνθεον”, αφού έκοψε την πίτα του και το τοπικό συμβούλιο των Τσουκαλάδων. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά και στο τοπικό συμβούλιο και τον πρόεδρο κ. Νίκο Βεργίνη.