ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑ =2-0
Ο Τηλυκράτης δεν σταμάτησε ούτε στο ντέρμπι με τον ΠΣ Πρέβεζα. Με το 2-0 έφτασε τις επτά σερί νίκες και παράλληλα διατηρήθηκε σε απόσταση δύο βαθμών από την κορυφή. Η σημαντική απουσία του Σταύρου Καλογερή, αλλά και το ρίσκο που πήρε ο Πάνος Πολίτης με την μετάθεση παικτών σε άλλες θέσεις από αυτές που τους έχουμε συνηθίσει (κάτι που άλλαξε σε μεγάλο βαθμό μετά το 25′), δεν επηρέασαν τον γηπεδούχο στον βαθμό που περίμεναν ορισμένοι. Ο Τηλυκράτης πραγματοποίησε ώριμη εμφάνιση, ήταν σοβαρός, ενώ στις ελάχιστες φορές που “μαχαίρωσε” την άμυνα του ΠΣ με κάθετες μπαλιές, ήταν ουσιαστικός και πήρε το ζητούμενο. Δηλαδή το γκολ. Και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο φορές.
Οι φιλοξενούμενοι με τον Κώστα Δημουλιά για πρώτη φορά στην ενδεκάδα τους, στα πρώτα 55′ είχαν παθητικό ρόλο, ενώ όσες φορές προσπάθησαν να επιτεθούν, στις μεγάλες μπαλιές από το κέντρο προς τις πτέρυγες, πάντα κάτι έκαναν λάθος. Η βελτίωσή τους μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκαν, που ήταν περισσότερο απόρροια οπισθοχώρησης του Τηλυκράτη και όχι δική τους πίεσης, πέρα από τρία καλά σουτ που τους απέφερε (όλα έξω από την περιοχή), δεν τους έδωσε κάτι άλλο.

thl-ps fash
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Ο Τηλυκράτης που δίκαια έφτασε στο “τρίποντο”, απέφυγε -με ορισμένες εξαιρέσεις- τις επιπολαιότητες, έδειξε πιο ομάδα, κάτι που δεν μπόρεσε να δείξει ο ΠΣ, που είχε “εκτός” ματς τα μεγάλα του “όπλα”, δηλαδή τους Χαϊδάκη (από το 32′ παραπονέθηκε για πρόβλημα στον προσαγωγό) και Κούτσικο που εξουδετερώθηκαν πλήρως από τους αντιπάλους τους.
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά και έως το 20′, ο Τηλυκράτης ήταν καλός και είχε συνοχή, βέβαια καλή φάση ως αποτέλεσμα συνδυασμού δεν έβγαλε. Στη συνέχεια δύο προσπάθειες του Μακρυγιάννη δεν απέφεραν καρπούς, ενώ ο ΠΣ που έπαιξε χωρίς τον Μπάτσο (η απουσία του ήταν αισθητή στο κέντρο) δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να μπει στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων.
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Η εικόνα του ματς έως το 55′ που έγινε το 1-0 ήταν παρόμοια με το πρώτο ημίχρονο. Ακολούθησε οπισθοχώρηση του Τηλυκράτη, ο ΠΣ όμως και πάλι δεν έγινε απειλητικός, αφού ο Δημουλιάς δεν βρήκε συμπαραστάτες στην προσπάθειά του. Η αντεπίθεση που επέφερε το 2-0 ουσιαστικά τελείωσε το ματς.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στις κάθετες μπαλιές που βγήκαν από πλευράς Τηλυκράτη προς την εστία του ΠΣ. Οι δύο καθοριστικές έγιναν προς την δεξιά πτέρυγα της άμυνας των φιλοξενούμενων, εκεί όπου ο Πάσχος αδυνατούσε να συνεννοηθεί με τους Ζήση και Δ. Σκαμνέλο.

MAKRYG 2
ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ: Σάντας αριστερό μπακ, Θειακός αμυντικό χαφ δίπλα στον Κτενά και Καταγής στο κέντρο της μεσοεπιθετικής τριάδας πίσω από τον Μακρυγιάννη, ήταν τοποθετήσεις μη αναμενόμενες, αλλά είχαν αιτία τον τραυματισμό του Καλογερή και το πρόβλημα του Καταγή. Η είσοδος του Σταματέλου και η αλλαγή θέσης κάποιων παικτών μείωσε τα ρίσκα. Η 4-2-3-1 διάταξη του ΠΣ Πρέβεζα, άλλαξε μετά το 80′ όταν ο Γκαρτζονίκας έδωσε εντολή για μετατροπή του σε 3-4-3.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Διαχειρίστηκε σωστά το ματς, δεν είχε την δύσκολη φάση που θα τον έβαζε σε μπελάδες, ενώ και οι οκτώ κίτρινες που έδειξε (3-5) ήταν σωστές. Στο 1-0 ο Περιστέρης ξεκίνησε από κανονική θέση, αφού ο Πάσχος τον κάλυπτε (άλλωστε δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες), κάτι που αντιλήφθηκε ο δεύτερος βοηθός που πήρε την σωστή απόφαση.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
18′ Απευθείας φάουλ του Μακρυγιάννη, δύσκολα ο Κότσης έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα που κατευθύνονταν στο δεξί του “Γ”.
26′ Πάσα στην πλάτη της άμυνας του ΠΣ, ο Μακρυγιάννης με φορά από μέσα προς τα έξω στην μεγάλη περιοχή σούταρε άουτ.
36′ Οι του ΠΣ σταμάτησαν για οφσάιντ, ο Μακρυγιάννης συνέχισε, στην προσπάθειά του όμως να ντριμπλάρει και τον Κώτση που μπλόκαρε έχασε μεγάλη ευκαιρία.
40′ Μακρινό σουτ του Πάσχου, ο Σκιαδάς παραχώρησε κόρνερ.
50′ Κόρνερ του Καταγή, διαγώνιο σουτ του Μακρυγιάννη ο Κώτσης μπλόκαρε.
55′ Κάθετη πάσα του Καταγή στον Περιστέρη, ο τελευταίος με ωραία κίνηση και σουτ στην αριστερή γωνία του Κώτση θα σημειώσει το 1-0.
66′ Σουτ του Δημουλιά εκτός περιοχής, ο Σκιαδάς μπλόκαρε.
67′ Σουτ του Κούτσικου, ο Σκιαδάς μπλόκαρε εύκολα.
73′ Μακρινή πάσα του Αρ. Λούζι στην πλάτη της άμυνας του ΠΣ, ο Μακρυγιάννης με πλασέ στην γωνία του Κώτση διαμορφώνει το 2-0.
76′ Δυνατό σουτ του Δημουλιά, η μπάλα άουτ δίπλα από το αριστερό “Γ” του Σκιαδά.
Διαιτητικό τρίο: Μπαΐλης, Κωνσταντίνου, Τσόγκας
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Π. Πολίτης): Σκιαδάς, Βρεττός, Σάντας (25′ Σταματέλος (77′ Παπαδόπουλος)), Αρ. Λούζι, Ρ. Λούζι, Καταγής, Μακρυγιάννης, Κτενάς, Γεωργάκης (70′ Ρεκατσίνας), Περιστέρης, Θειακός.
ΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑ (Ε. Γκαρτζονίκας): Κότσης, Πάσχος, Κοψάρης, Δ. Σκαμνέλος, Τουλκερίδης (72′ Μπασιαδήμας), Ζήσης, Χ. Σκαμνέλος, Νίκου, Δημουλιάς, Χαϊδάκης (88′ Σπυρόπουλος), Κούτσικος.