Το ταξίδι στην Ιταλία με έφερε στις βιτρίνες του Μιλάνου και της Ρώμης. Για πρώτη φορά μετά απο χρόνια θαύμασα μόδα φθινοπώρου. Συνήθως το αμήχανο ασπρόμαυρο κυριαρχούσε στις παλέτες των σχεδιαστών για την ενδιάμεση εποχή προς το χειμώνα.

Τα χρώματα που κυριεύουν τις βιτρίνες φέτος είναι τα γκρί, τα ρόζ, τα βεραμάν, τα γαλάζια. Κάτι σαν δόση απο άνοιξη, μόνο που η επιμονή του γκρί προσδίδει άρωμα φθινοπωρινής μελαγχολίας.

Τα μεγάλα πέτα , οι εβαζέ φούστες , τα ψηλοκάβαλα παντελόνια παραπέμπουν σε μέρες του 70, αλλά δεν λείπει και το Τιιτσιλιάνικο λούκ απο τη συλλογή των Dolce e Gabbana με κυρίαρχο το στοιχείο της δαντέλα στα βραδυνά φορέματα.

Η Prada πρωτοτυπεί με τη νέα σειρά απο τις διπλές τσάντες της. Η τσάντα περιέχει άλλη μικρότερη τσάντα σε διαφορετικό χρώμα. Οι συνδυασμοί των χρωμάτων είναι απλώς συγκλονιστικοί.

Τα παλτό της Max Mara κι αυτά έχουν υποστεί μια τρομερή ανανέωση, καθώς είναι κοντά, φαρδειά και κυριρχούνται απο μεγάλα πέτα.

Ο Ferragamo έχει επανεφεύρει τις υπέροχες γόβες με εντυπωσιακά τακούνια, που όμως είναι άνετα στο βάδην. Με εκπλήσσει ευχάριστα που εκτός απο το κλασικό φιογκάκι ξεφεύγει προς κάτι πιό μοδάτο και μαζί φορέσιμο απο την ώριμη γυναίκα.

Αυτά είναι τα νέα της μόδας απο Μιλάνο και Ρώμη… Καλό φθινόπωρο με χρώματα