Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Μετά την λήξη του νικηφόρου αγώνα μέσα στην Φιλιππιάδα που ανακήρυξε και μαθηματικά πρωταθλητή στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής τον Τηλυκράτη, ακολούθησαν οι αφιερώσεις από πλευράς παικτών και προπονητή. Αυτή -η αφιέρωση- που προκάλεσε αίσθηση ήρθε από τον έμπειρο μέσο του Φώντα Φέτση, ο οποίος κατά την παρουσία του στην συνέντευξη Τύπου φρόντισε να απαντήσει στον προπονητή της Λευκίμμης, Γιάννη Σφακιανάκη και σε όσα εκείνος είχε αναφέρει μετά το ματς του β’ γύρου ανάμεσα στον Τηλυκράτη και την Λευκίμμη. “Tέλος καλό όλα καλά. Εν τέλει το πήρανε οι χοντροί όπως είπε και το παιδί, ξέρει εκείνος, με τις επτά νίκες σε όλη του την καριέρα. Από την μεριά μου να ευχαριστήσω τον κ. Παντζιαρά, τον κ. Κονιδάρη, τον κ. Βλάχο και όλους τους συμπαίκτες μου γιατί μόνο αυτοί ξέρουν τι περάσαμε όλη την χρονιά για να φτάσουμε ως εδώ”.

Ο Φέτσης που ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού και αγωνίστηκε στην Σούπερ Λιγκ τόσο με τους “πράσινους”, όσο και με την ΑΕΚ, με την οποία είχε μία “γεμάτη” σεζόν, μίλησε και στην mikriliga για την επιτυχία του Τηλυκράτη. Η συνέντευξή του έχει ως εξής:

Ερ. Τα πρώτα συναισθήματα μετά την πρωτιά στον όμιλο:

Απ. Σίγουρα είναι μία κατάσταση πάρα πολύ ευχάριστη. Δε σας κρύβω πως η απόφασή μου να έρθω στην ομάδα το καλοκαίρι, ήταν ένα μικρό ρίσκο. Οι άνθρωποι που με προσέγγισαν φάνηκαν πολύ φερέγγυοι αναφορικά με το οικονομικό και όχι μόνο κομμάτι, αλλά δεν ήξερα τι συμβαίνει με το ρόστερ. Ωστόσο, πήραν καλούς παίχτες και σε συνδυασμό με τους υπάρχοντες δημιούργησαν μία ανταγωνιστική ομάδα. Είχα και κάποιες προτάσεις το Γενάρη, αλλά αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος που ήρθα και τελικά έμεινα μέχρι τέλους στην ομάδα.

Ερ. Υπήρχε πίεση στην ομάδα για τον τίτλο;

Απ. Έτσι όπως καταρτίσθηκε ο όμιλος, ήμασταν το φαβορί για την πρώτη θέση. Αν εξαιρέσεις την ομάδα της Λευκίμμης, που είχε ένα μεγάλο μπάτζετ, αλλά έκανε κάποιες λανθασμένες κινήσεις, δεν υπήρχαν τα τρανταχτά ονόματα στον όμιλο. Την ανωτερότητά μας την δείξαμε, όμως και στο γήπεδο. Δε χάναμε εύκολα βαθμούς. Υπήρξε μία κακή περίοδος στην ομάδα με άσχημα αποτελέσματα, αλλά καταφέραμε και βγήκαμε δυνατότεροι από αυτήν. Πήραμε σχεδόν όλα τα ντέρμπι και αποδείξαμε ότι αξίζουμε τον τίτλο.

Ερ. Πόσο σε βοήθησαν η εμπειρία και οι παραστάσεις σου από το κορυφαίο επίπεδο;

Απ. Χωρίς αμφιβολία, οι παραστάσεις σε βοηθούν. Από εκεί και πέρα, όμως, βλέπουμε ότι το επίπεδο έχει πέσει πολύ. Γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από τη Super League μέχρι και την Γ’ Εθνική. Καμία σχέση με τα παλαιότερα χρόνια, όταν και έρχονταν ξένοι παίχτες με ποιότητα. Τώρα αυτό δεν το συναντάς”.

Ερ. Ποιο ήταν το “κλειδί” της επιτυχίας του Τηλυκράτη;

Απ. Ξεκάθαρα οι ποδοσφαιριστές. Έχουμε ορισμένους παίχτες σε πολύ καλό επίπεδο. Η εμπειρία, η ποιότητα και η δυναμική που μας χαρακτήριζε ήταν στοιχεία που έλειπαν από τις άλλες ομάδες.

Ερ. Ποια ήταν η συμβολή του Ανδρέα Παντζιαρά;

Απ. Είναι ένας άνθρωπος πολύ έμπειρος στην κατηγορία. Κομβικός παράγοντας για τη φετινή μας πορεία. Ξέρει να διαχειρίζεται πολύ καλά καταστάσεις και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Δε δημιουργούσε πίεση, μας άφηνε να παίζουμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε και μας βοηθούσε με τον δικό του τρόπο.

Ερ. Ποιες στιγμές ξεχωρίζεις μέσα στη χρονιά;

Απ. Ξεχωρίζω τη στιγμή που κερδίσαμε στον δεύτερο γύρο τον Θεσπρωτό εκτός έδρας. Ήταν πολύ σημαντική νίκη που μας έδωσε ώθηση για τη συνέχεια. Και το ματς μέσα στον Μακεδονικό Φούφα ήταν κρίσιμο. Μετά από ένα σερί άσχημων εμφανίσεων, πήγαμε με την πλάτη στον τοίχο σε εκείνο το ματς. Καταφέραμε, ωστόσο, να φύγουμε αλώβητοι.

Ερ. Έρχονται τα μπαράζ ανόδου. Ποιες είναι οι σκέψεις για τη διαδικασία;

Απ. Είναι μία διαδικασία πολύ ανταγωνιστική. Είναι πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολύ δυνατές ομάδες. Έχουμε τις ίδιες πιθανότητες με όλους για την άνοδο. Για μένα είναι καλύτερα που έχουμε το ρόλο του αουτσάϊντερ. Έτσι, θα διεκδικήσουμε πιο ήσυχα και συγκεντρωμένα το στόχο μας.

Ερ. Πώς βλέπεις την παρουσία του Ηρακλή στα μπαράζ;

Απ. Είναι σίγουρα πολύ ωραίο να αγωνίζεσαι στο Καυταντζόγλειο. Είναι μια ατμόσφαιρα που θέλεις να τη ζήσεις. Θα μου δώσει ώθηση να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό στο γήπεδο.

Φωτό: Γιάννης Γεωργάκης & Φώντας Φέτσης