Πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη παιδική παρέλαση. Και τι δεν είδαμε, δύτες από το 1 Δημοτικό Σχολείο, το 2 Δημοτικό επέλεξε τον Πινόκιο σαν θέμα, ταιριάζει και στις μέρες μας αν κρίνουμε από τα ψέματα που ακούμε καθημερινά!

Εντυπωσιακά και τα μικρά διαβολάκια από το 3 Δημοτικό Σχολείο, όπου είδαμε πως με λίγα αξεσουάρ μπορείς να δημιουργήσεις κάτι πολύ εντυπωσιακό.

Εξίσου όμορφη ήταν και η στολή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας οι οποίοι ντύθηκαν πιγκουίνοι.

Και η γειτονική Πλαγιά συμμετείχε φέτος στη παρέλαση όπως και το Δημοτικό Σχολείο Λυγιάς “Lygia West”, το Δημοτικό Σχολείο Νυδριού  και  το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής ντυμένοι Ινδιάνοι.

Το τρενάκι με τον Καρνάβαλο δίνει φέτος την δική του παράσταση όπως αξίζει να αναφέρουμε και τη Σχολή Χορού της Αλεξάνδρας Μπούρα, η οποία εντυπωσίασε όλους με τις χορογραφίες στην έναρξη της παρέλασης!

Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα είναι ότι για πρώτη φορά  φέτος συμμετείχαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας στη παρέλαση τα οποία όπως μας επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας, κ. Βονιτσάνος Άγγελος το απόλαυσαν με την ψυχή τους!

Όσο για  την διοργάνωση διαχρονικά δεν αλλάζει κάτι. Τα ίδια προβλήματα και παραλείψεις όπως κάθε χρόνο. Τα παιδιά στον Άγιο Μηνά να προσπαθούν να περάσουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα,

οι  θεατές να μην σέβονται την διαδικασία,  σπρώχνονται να  περάσουν  όποτε τους καπνίσει απέναντι, δίπλα, ανάμεσα στα παιδιά…. Φτάνοντας στη πλατεία  το γνωστό χάος και ανάμεσα προσπαθούν τα παιδιά να παίξουν και να περάσουν καλά.

Είναι γεγονός ότι το να ευλογάμε τα γένια μας εκ των υστέρων για το πόσο καλά τα πήγαμε και φέτος είναι μια συνήθεια η οποία διαχρονικά χαρακτηρίζει τους διοργανωτές. Δεν παύει όμως να ισχύει ότι και το καρναβάλι όπως και άλλα σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα του τόπου χρειάζονται επειγόντως βελτίωση και αναπροσαρμογή.

Όσο βέβαια τα χειρίζονται οι άνθρωποι που έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω τα πράγματα θα παραμένουν ως έχουν και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι γιατί πέρασε άλλη μια χρονιά…..