Αρέσει στους περισσότερους. Είτε είσαι οπαδός της ομάδας που είναι στην πρώτη θέση (Παλλευκάδιος), είτε αυτής που είναι στην δέκατη (Καναλάκι), από την στιγμή που είσαι φίλος του ποδοσφαίρου, αυτό που βλέπεις στην Α’ Κατηγορία θα σου αρέσει. Τούτο το πρωτάθλημα κρύβει δυσκολίες. Περισσότερες από τις αντίστοιχες του περυσινού.
Πριν από ένα χρόνο, στην λήξη της 9ης αγωνιστικής, η βαθμολογική διαφορά του πρώτου με τον δέκατο ήταν 12 βαθμοί. Φέτος οι βαθμοί της διαφοράς είναι μόλις πέντε.
Πέρυσι, έως και την 9η αγωνιστική, είχαν περάσει από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μόλις δύο ομάδες. Φέτος, μετά τον ίδιο αριθμό αγωνιστικών, έχουν γευτεί την πρωτιά πέντε σωματεία. Το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει ανέβει. Κι ας λένε μερικοί το αντίθετο.
Το Καναλάκι, το σωματείο με το μεγαλύτερο μπάτζετ, η ομάδα στην οποία πόνταραν πολλοί πριν την έναρξη του “μαραθωνίου” για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στο 1/3 της σεζόν βρίσκεται στην 10η θέση. Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει επειδή το Καναλάκι είναι χειρότερο από πέρυσι. Η εικόνα του βαθμολογικού πίνακα είναι τέτοια εξαιτίας της αγωνιστικής δύναμης των υπολοίπων ομάδων.
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την τελική έκβαση του πρωταθλήματος. Για την ώρα όμως, η κατανομή των ομάδων δείχνει ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε ένα πρωτάθλημα όπου το ενδιαφέρον του θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο έως το φινάλε.