Τρεις είναι οι αγωνιστικές που απέμειναν για την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας, ενώ τρεις είναι και οι ομάδες που ερίζουν για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Παλλευκάδιος, Καναλάκι και Τηλυκράτης ψάχνουν το απόλυτο, καθώς μόνο το “3 στα 3” θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες που έχουν για να κόψουν ως πρώτοι το νήμα του τερματισμού. Σαφώς περισσότερες πιθανότητες για την πρωτιά, άρα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, έχουν ο Παλλευκάδιος και το Καναλάκι που μετράνε δύο περισσότερους βαθμούς (65) από τον Τηλυκράτη (63).
Διαβάζοντας την πορεία των τριών διεκδικητών τις τελευταίες αγωνιστικές, με εξαίρεση το ματς Καναλάκι-Πάργα (0-0), αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι ότι διαθέτουν το “μέταλλο” για να πετύχουν μόνο νίκες. Το αρνητικό στοιχείο (ιδιαίτερα σημαντικό μάλιστα) το οποίο τους ανησυχεί είναι ότι στο πρόγραμμά τους υπάρχουν ματς (ένα για την καθεμία) απέναντι σε ομάδες που δίνουν “μάχη” για την είσοδο στην πεντάδα.
Αν κάτι έχει ξεκαθαρίσει μετά το πέρας των 27 αγωνιστικών, είναι οι μεταξύ τους εκκρεμότητες. Βέβαια, σε περίπτωση που όλα πάνε όπως τα θέλουν οι δύο πρώτες ομάδες (Παλλευκάδιος και Καναλάκι), θα πρέπει να περιμένουμε μία ακόμη κόντρα ανάμεσά τους, αφού ο ίδιος αριθμός βαθμών και γκολ μετά τα δύο ματς πρώτου και δεύτερου γύρου, θα τους οδηγήσει -πριν τα πλέι οφ φυσικά- σε μπαράζ για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Τυχόν ισοβαθμία Παλλευκάδιου και Τηλυκράτη θα οδηγήσει και πάλι σε μπαράζ, ενώ στην περίπτωση ισοβαθμίας Καναλακίου και Τηλυκράτη, η πρωτιά θα πάει στον Αχέροντα. Στο σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας, που συγκεντρώνει και αυτό τις δικές του πιθανότητες, πρωταθλητής ανακηρρύσεται ο Τηλυκράτης.
Το πρόγραμμα των τριών διεκδικητών του πρωταθλήματος είναι το ακόλουθο.
ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ: Καρυά (εντός), Ωρωπός (εκτός), Πλαγιά (εντός)
ΚΑΝΑΛΑΚΙ: Θεσπρωτικό (εκτός), Λούρος (εντός), Παλιάμπελα (άνευ αγώνα)
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: Λούρος (εκτός), Παλιάμπελα (άνευ αγώνα), Απόλλων ΝΛ (εκτός)
Η 28η αγωνιστική θα διεξαχθεί το Σάββατο 21/3, η 29η το Σάββατο 28/3 και η 30η την Τετάρτη 1/4.