Με τον Άγγελο Μπέκα στον πάγκο του θα βρεθεί ο Τηλυκράτης στην εκκίνηση της σεζόν 2015-2016, κατά την διάρκειας της οποίας θα αναζητήσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α’ Κατηγορία (αν πετύχει αυτό το στόχο, μετέπειτα θα κυνηγήσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική).
Η πρώτη απόπειρα
Τον περασμένο Νοέμβριο, αμέσως μετά την διακοπή της συνεργασίας με τον Θωμά Λιόλιο, η διοίκηση του Τηλυκράτη αναζήτησε τον επόμενο προπονητή στο πρόσωπο του Άγγελου Μπέκα. Στις συζητήσεις εκείνου του διαστήματος υπήρξε ταύτιση απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο η άρνηση του Δ.Σ. της Α.Ε. Πρέβεζας να αποδεσμεύσει τον τότε προπονητή της, απέτρεψε την παρουσία του Πρεβεζάνου τεχνικού στον πάγκο της ομάδας της Λευκάδας.
Πήρε το “ok”
Περίπου έξι μήνες αργότερα, οι διοικούντες τον Τηλυκράτη ξαναβγήκαν σε αναζήτηση προπονητή, μετά την άρνηση του Πάνου Πολίτη να συνεχίσει στον πάγκο της πρώτης ομάδας, παράλληλα με την εργασία του στην Ακαδημία. Άγγελος Μπέκας και Άρης Φερεντίνος ή Άρης Φερεντίνος και Άγγελος Μπέκας αν το δούμε με άλλη σειρά, ήταν από την πρώτη στιγμή το δίδυμο των φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Οι συζητήσεις της τετραμελούς επιτροπής που συστάθηκε για το θέμα με τους δύο προπονητές, αλλά και μετά τις πολλές επαφές και κουβέντες που είχε με τα μέλη του Δ.Σ., έφερε την Πέμπτη (28/5) το θέμα στο συνεδρίαση του συμβουλίου για την λήψη της οριστικής απόφασης. Στην ψηφοφορία που διενεργήθη ο Άγγελος Μπέκας συγκέντρωσε τις περισσότερες θετικές ψήφους και έτσι από το πρωί της Παρασκευής αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως νέος προπονητής της λευκαδίτικης ομάδας.

Στα εγκαίνια του "Αθλόπολις" (27-10-2006), δίπλα στους προπονητές, Νίκο Λάππα, Βαγγέλη Γκαρτζονίκα και Βασίλη Ξανθόπουλο

Στα εγκαίνια του “Αθλόπολις” (27-10-2006), δίπλα στους προπονητές, Νίκο Λάππα, Βαγγέλη Γκαρτζονίκα και Βασίλη Ξανθόπουλο

Ποιος είναι
Ο Άγγελος Μπέκας έπαιξε ποδόσφαιρο στον Άγιο Θωμά (1980-1987), ενώ το 1992 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Υπήρξε γυμναστής στον ΠΑΣ Πρέβεζα, και πρώτος προπονητής επίσης στον ΠΑΣ Πρέβεζα, τον Α.Ο. Μιχαλιτσίου, τον ΠΑΣ Σφακιωτών, την Α.Ε. Πρέβεζας και τον Λούρο με τον οποίο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Α’ Κατηγορίας και ένα Κύπελλο. Τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στην ΑΕ Πρέβεζας με την οποία έφτασε σε δύο τελικούς Κυπέλλου, ενώ γνωστό είναι το έργο του στην Ακαδημία “Αθλόπολις”, από την οποία έχουν αναδειχτεί πολλά ταλέντα.
Πρώτες κινήσεις
Ο νέος προπονητής του Τηλυκράτη που τις προηγούμενες ημέρες απέρριψε προτάσεις άλλων ομάδων, θα αρχίσει άμεσα να θέτει σε εφαρμογή το πλάνο που ανέπτυξε στους διοικούντες κατά την παρουσία του πριν από δέκα ημέρες στο Δ.Σ. της ομάδας. Πρέπει να σημειωθεί ότι σκέψη της διοίκησης που συμφώνησε μαζί του, είναι να αντλήσει υλικό και από την περιοχή της Πρέβεζας, έτσι ώστε το “πάντρεμά” του με τους παίκτες του ρόστερ που υπάρχει ήδη, να δημιουργήσει μια ομάδα ικανή να “χτυπήσει” και να κάνει δικό της τον τίτλο.