Ένα από τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης του Τηλυκράτη ήταν και η μελλοντική πορεία της ομάδας. Με οδηγό την πρώτη σεζόν στα γήπεδα της Α’ Κατηγορίας, οι διοικούντες που δεν έχουν πλέον στο μυαλό τους τα πολλά οργανωτικά θέματα του περασμένου καλοκαιριού, θα ρίξουν μεγάλο βάρος στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία του αγωνιστικού κομματιού. Το μπάτζετ, ο προπονητής, η αξιολόγηση του ρόστερ και οι κινήσεις για την ενίσχυσή του είναι οι τομείς στους οποίους θα εστιάσει το διοικητικό συμβούλιο, με την σκέψη ότι ο στόχος στη δεύτερη σεζόν στο τοπικό πρωτάθλημα είναι ο πρωταθλητισμός και τίποτα λιγότερο.
Το μπάτζετ
Με οδηγό την σεζόν που έληξε, στον Τηλυκράτη γνωρίζουν πλέον πως πρέπει να κινηθούν στον ορισμό του απαιτούμενου μπάτζετ. Για άλλες ομάδες όπου οι απαιτήσεις δεν είναι ίδιες, το χρηματικό ποσό για να βγει η αγωνιστική χρονιά ίσως να είναι δεδομένο. Στον Τηλυκράτη που έχει περισσότερες υποχρεώσεις, αλλά και περισσότερα έσοδα από άλλα σωματεία, ο προγραμματισμός αρχίζει από το κομμάτι που λέγεται μπάτζετ.

THL11
Ο προπονητής
Ο Πάνος Πολίτης θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την Ακαδημία, έτσι απαιτείται η εύρεση νέου προπονητή. Τεχνικός διευθυντής που θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την επιλογή δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν έχει τις αρμοδιότητες που εξ ορισμού δίνει η θέση, άρα το κύριο βάρος πέφτει στον πρόεδρο και την αρμόδια επιτροπή που θα ασχοληθεί με το σημαντικό αυτό θέμα. Η εργασία για λύση αυτού του κυρίαρχου ζητήματος δεν θα πρέπει να γίνει στο… πόδι, αλλά να αναλυθεί διεξοδικά ώστε να γίνει η επιλογή του έμπειρου για τον πάγκο της ομάδας.
Αξιολόγηση ρόστερ
Το ρόστερ με το οποίο ολοκληρώθηκε η σεζόν σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πλούσιο (αριθμητικά). Το καλό είναι ότι έχει δημιουργηθεί μια σωστή βάση, άρα δεν θα υπάρξει η αγωνία του περασμένου καλοκαιριού. Απαίτηση για προσθήκες έμπειρων αλλά και νεαρών σαφώς και υπάρχει (ορισμένοι “μικροί” αλλάζουν ηλικιακή κατηγορία), ιδιαίτερα δε από την στιγμή που ο στόχος δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητισμό.
Κινήσεις
Η ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας του Θειακού (στο ξεκίνημα της νέας σεζόν) είναι ένα καλό νέο για τον Τηλυκράτη, ο οποίος στο πρόσωπο του νεαρού αθλητή βρήκε έναν αξιόλογο παίκτη για τα άκρα της άμυνας. Το μεγάλο ερωτηματικό ακούει στο όνομα Μακρυγιάννης, η παραμονή του οποίου θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του. Ο Τηλυκράτης τον αγάπησε, ο παίκτης θέλει να μείνει, μια πρόταση, όμως, από ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, όπως είναι λογικό δεν θα τον αφήσει ασυγκίνητο. Η παραμονή του Γαζή θεωρείται δεδομένη, όπως επίσης και των πρωτοκλασσάτων (Κτενάς, Σπ. Καταγής, Καλογερής, Σκιαδάς, Γ. Καταγής) που έβαλαν πλάτη το περασμένο καλοκαίρι και έγιναν μέλη ενός ρόστερ που ξεκινούσε από το μηδέν. Από εκεί και πέρα, ο… χορός των ονομάτων που ενδιαφέρουν και θα απασχολήσουν τον Τηλυκράτη έχει κιόλας ξεκινήσει, με μπροστάρηδες στην σειρά παίκτες του Παλλευκάδιου και της Καρυάς κατά κύριο λόγο.