ΔΟΞΑ – ΨΥΧΙΚΟ = 82-68
Ντέρμπι; Ναι, έως το 30′ όμως. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι… ελεημοσύνες της Δόξας τελείωσαν. Γενικώς βέβαια πρέπει να σταματήσουν τέτοιες πράξεις που είναι γνωστές και με την λέξη “ψυχικά”. Η Δόξα που έκανε μερικά τέτοια αχρείαστα… ψυχικά προ εβδομάδων, τώρα μοιάζει πιο έτοιμη από ποτέ για να σταματήσει με τις πράξεις εκείνες που δείχνουν καλή καρδιά και διάθεση προσφοράς. Ο πλησίον σου, με λίγα λόγια οι ομάδες που είναι κοντά σου σε τούτη την φάση της σεζόν, πρέπει να σε δουν αρνητικό ως προς την παροχή… δώρων. Αυτό αισθάνθηκε και κατάλαβε το απόγευμα του Σαββάτου το Ψυχικό. Οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου με απόδοση για όσκαρ σε μεγάλο μέρος του τέταρτου δεκαλέπτου, πήραν μια σπουδαία νίκη, επί ενός αντιπάλου που έχει τον ίδιο στόχο. Το +14 (82-68) στο φινάλε άφησε μεν πικρή γεύση σχετικά με την κάλυψη της διαφοράς (ήττα στο πρώτο ματς με 15π.), από την άλλη προσέφερε χαρά για την μεστή και ουσιαστική απόδοση της λευκαδίτικης ομάδας, η οποία άφησε υποσχέσεις για ακόμη καλύτερη συνέχεια.
Το Ψυχικό εμφανίστηκε καλύτερο στο ξεκίνημα, όπου και προηγήθηκε με +6 (7-13). Με σερί 7-0 η Δόξα γύρισε το σκορ (14-13), ενώ παρά την αστοχία της, δείγμα σαφώς και του άγχους, βρέθηκε στο 10′ να είναι στο 18-18 με τον αντίπαλό της. Στα θετικά των 10 πρώτων λεπτών και γενικά βεβαίως του αγώνα, καταγράφεται η προσπάθεια που απέδωσε καρπούς για την “εξόντωση” του Δημάκου, ο οποίος με αντίπαλο τον Μάρτζο κυρίως, βρήκε τον “δάσκαλό” του.
Οι σφιχτές άμυνες κυριάρχησαν στην δεύτερη περίοδο, εκεί όπου η Δόξα έμεινε άποντη για τέσσερα και πλέον λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι που περιορίστηκαν σε πολλά μακρινά σουτ, με τον Παπανικολάου να πετυχαίνει 9 πόντους, κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας το +1 υπέρ τους (31-32 στο 20′).

doxa-psyxiko2
Η τρίτη περίοδος είχε εμφανώς περισσότερη ταχύτητα, ωστόσο δεν επέτρεψε σε καμία από τις δύο ομάδες να κάνει το παιχνίδι της. Οι δύο αντίπαλοι εναλλάσσονταν στο σκορ (πότε η Δόξα στο +3, πότε το Ψυχικό στο +2), γεγονός που προμήνυε μεγάλο ντέρμπι έως το φινάλε.
Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε μετά το 30′, η Δόξα δεν είχε διάθεση να χαριστεί στην αντίπαλό της. Με διπλάσιο αριθμό ριμπάουντ από το Ψυχικό, με ευστοχία από μέση και μακρινή απόσταση, η λευκαδίτικη ομάδα κατάφερε να φέρει το σκορ στο +15 για πρώτη φορά στο 35.20” (73-58). Με τον νικητή να είναι γνωστός, η κορύφωση της “μάχης” για την κάλυψη της διαφοράς έφερε τα λάθη από πλευράς Δόξας, ενώ το Ψυχικό με νύχια και δόντια διατήρησε την διαφορά κάτω από τους 15 πόντους, με το… πινγκ πονγκ των τελευταίων λεπτών να διαμορφώνει το τελικό 82-68.
Πρώτος σκόρερ για την Δόξα ήταν ο Κυρίτσης με 25 πόντους, μεγάλη δουλειά όμως έκαναν ο Αναγνωστόπουλος σε επίθεση και άμυνα, όπως φυσικά και αυτοί που φρόντισαν να βγάλουν εκτός ματς τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας Δημάκο (2 πόντους σε 25 λεπτά) με πρώτο και καλύτερο τον Μάρτζο.
Δεκάλεπτα: 18-18, 31-32, 56-55, 82-68
Διαιτητές: Βαρδάλος – Δαρλαμήτσος – Δημόπουλος
ΔΟΞΑ (Ζιάγκος): Κυριακόπουλος 8 (2), Μάρτζος 6 (1), Χίμπερτ, Αποστολίδης 15 (1), Κυρίτσης 25 (7/9β, 9/13 δίπ.), Καραδολάμης, Συμεωνίδης, Αναγνωστόπουλος 16 (2/2 τριπ.), Σκλάβος 12 (1), Ιωακειμίδης, Βαγενάς, Αργυρός.
ΨΥΧΙΚΟ (Ρεμεντέλας): Νίκου 7 (1), Αχής, Περσίδης, Παπανικολάου 15 (2), Δημάκος 2 (1/5 διπ.), Σκάνδαλος, Μάντζαρης 8, Κορωνίδης 11, Μαρμαρινός 4, Ναούμης 6 (2), Μαντζιώρης 15.