ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΩΡΑ 1:00 μμ

Συνάδελφοι μετά τη συνάντηση  μελών του Δ.Σ. του συλλόγου με το διοικητή του νοσοκομείου σας ΚΑΛΟΥΜΕ σε έκτακτη συνέλευση την Τρίτη 1 Αυγούστου και ώρα 1:00 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νοσοκομείου.

Στη συνάντηση αυτή θέσαμε οξυμένα προβλήματα  που αφορούν τους εργαζόμενους και τη λειτουργία του νοσοκομείου που  χρήζουν άμεσης επίλυσης. Προβλήματα που ούτως ή άλλως τα γνώριζε μιας και τα είχαμε αναδείξει ( τα περισσότερα  από αυτά επανειλημμένα) με καταγγελίες και υπομνήματα τόσο στον ίδιο  όσο  και στην διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τους  υπεύθυνους υπουργούς της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα:

  • Για την απαράδεκτη καθυστέρηση της πληρωμής των υπερωριών και της αποζημίωσης για εργασία νυχτερινή, Κυριακές και αργίες για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο δεν πήραμε καμία δέσμευση για άμεση πληρωμή τους, έτσι  υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην πληρωθούμε ούτε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.
  • Για την έλλειψη χειρουργών γιατρών, όπως όλοι γνωρίζουμε το νοσοκομείο έχει μείνει μόνο  με δύο διευθυντές εδώ και ένα χρόνο και  υπάρχουν μέρες που  δεν εφημερεύει  κανένας γενικός χειρουργός για το νομό μας και την ευρύτερη περιοχή.  Ο διοικητής μας ανάφερε, πέρα από τα γνωστά…. ότι δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι,  ότι προσανατολίζονται σε μία «μπαλωματική λύση» με την πρόσληψη με «μπλοκάκι» ενός χειρουργού κι  ενός ακόμη επικουρικού, αν τελικά ενδιαφερθεί, προκειμένου να βγουν όπως – όπως οι εφημερίες των μηνών Αυγούστου και  Σεπτεμβρίου.
  • Για την έλλειψη φαρμακοποιού, βοηθού φαρμακοποιού και μαιών, τμημάτων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης δεν πήραμε καμιά ουσιαστική δέσμευση για άμεση πρόσληψη προσωπικού  παρά  μόνο υποσχέσεις ότι έχουν γίνει αιτήματα στην 6η ΥΠΕ.
  • Για το ενδεχόμενο το νοσοκομείο να μείνει με μία αναισθησιολόγο από τις δύο που υπηρετούν, μιας και υπάρχει πρόθεση παραίτησης της μίας συναδέλφισσας, ο διοικητής μας ανέφερε ότι θα αντικατασταθεί από τη λίστα προσλήψεων  με νέο αναισθησιολόγο, χωρίς όμως να είναι σίγουρος ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από μέρους του.

            Συνάδελφοι ο διοικητής αποτελεί «μέρος των προβλημάτων» που αντιμετωπίζουμε διότι υλοποιεί την πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης, που σκοπός τους είναι η  ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας και ο μετασχηματισμός του  νοσοκομείου σε «νοσοκομείο – επιχείρηση». Με την πολιτική τους αυτή επιδιώκουν  τα νοσοκομεία να λειτουργούν με όσο το δυνατόν  λιγότερο προσωπικό και  κρατική  χρηματοδότηση, για να περισσεύουν χρήματα που θα δίνονται   για τις επενδύσεις και  την αύξηση των κερδών   των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

            Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι το γεγονός ότι  παραμένουμε  απλήρωτοι και εργαζόμαστε με άθλιους μισθούς που τελειώνουν στα μέσα του μηνός και  το νοσοκομείο δεν είναι πλήρως στελεχωμένο για να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες σε υγειονομική περίθαλψη.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ.

Το  Δ.Σ.